Nerede bu biletler

Güncelleme Tarihi:

Nerede bu biletler
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 01:34

Kongre üyeleri ve kart sahipleri Biletix’e hücum etti. 11 bin 500 bilet bir anda tükendi. Bir kısmı karaborsaya düştü. Biletler 500 TL’ye alıcı buldu. “Fenerium’dan 500 TL’lik alışveriş yapan 200 kişiye hediye bilet” uygulamasında taraftar, yönetimi topa tuttu. Tepki sonrası kampanya kaldırıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de futbola ilgi duyan herkes, nefesini tuttu yarınki F.Bahçe-G.Saray derbisine odaklandı. Maçın önemi büyük olunca haliyle biletlere olan talep de bir o kadar büyük oluyor. Ancak bu maç öncesi garip şeyler yaşanıyor. Ülkemizde ilk kez bir karşılaşmanın biletleri genel satışa sunulmadan tükenip, karaborsaya düştü.
Yapılan anlaşma gereği sadece F.Bahçe taraftarının izleyebileceği derbi öncesi taraftar isyan ediyor:
- Nerede bu biletler?
F.Bahçe’nin resmi internet sitesinden yapılan “Fenerium’dan 500 TL’lik alışveriş yapan ilk 200 kişiye hediye bilet” kampanyası F.Bahçeli taraftarların tepkisine neden oldu. Sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışanlar, “Alışveriş yapana hediye bilet” uygulamasını topa tuttular.

Tepki sonrası kampanya durduruldu

Haberin Devamı

BUNUN üzerine kulübün lisanslı ürünlerini satan Fenerium’un, Galatasaray maçına yönelik olarak gerçekleştirdiği hediye bilet kampanyasının sonlandırıldığı duyuruldu. Açıklamada, bilet kampanyası ana amacının dışında yanlış anlaşılmalara sebep olması nedeniyle sonlandırıldığı belirtildi. Fakat şimdi herkes soruyor. Bu biletler nerede? Kısa sürede karaborsaya nasıl düştü? İşte bu soruların yanıtı...

Karaborsacılar nasıl organize oluyor?

Birden fazla grup var

1- Karaborsacılar belirli bir merkezden hareket etmiyorlar. Birden fazla karaborsacı grup var. Bu gruplar mahalle isimleri ile biliniyorlar. Her grup kendi içinde farklı bir biçimde organize oluyor. Hiçbir grup bir diğerinin alanına girmiyor.

Gişeleri kapatıyorlar

2- Karaborsacı grupları Biletix gişeleri önünde zaman zaman geceden sıraya giriyorlar ve gişeleri kapatıyorlar. Gişedeki görevlileri  tehdit ederek kontrolleri altına alıyorlar. Korku salarak sıraya başkalarını almıyorlar.

Taraftar kart alıyorlar

3- Karaborsacıların en çok zorlandıkları konulardan bir tanesi de biletleri alabilmek için taraftar kart gerekmesi. Bunun için karşılaşmadan çok önce taraftar kartları topluyorlar ve bu kartların limitlerine göre biletleri alıyorlar.

Genel satıştan toplanıyor


4- Taraftar kartı ya da Fenercell’i olmayanlar için genel satışa çıkartılan biletler karaborsacılar için büyük bir avantaj sağlıyor. Bin biletin vatandaşın eline geçme ihtimali yok. Tamamı bu gruplar tarafından toplanıyor.

Haberin Devamı

Murat Özaydınlı

Üzülerek okuyorum bazı tweet’leri; Ömer Temelli Bey ve kulüp günlerdir hafiye gibi çalışıp, kimlik tespiti yapıyorlar, tek tek bu üyeler ile temasa geçiyorlar. Ancak milyonları 50 bin kişilik stada sığdıramazsınız. Tüm ihbarlar takip ediliyor.

Ömer Temelli

Sinirler gergin fakat yapılmış olan bir iki yanlışlık veya suistimal varsa bulacağız. Ben sorunları çözmeye çalışıyorum. Benim sizlere duyduğum saygı ve sevgiyi provake etmek isteyenleri görüyor ve üzülüyorum.

F.Bahçe biletleri kimlere verdi?

Kombine kart sahipleri: 33.000
Sponsorlar: 1.000
Kongre üyeleri: 5.000
Dernekler: 4.500
Taraftar kart: 6.500
Futbolcu ve yönetici yakınları: 400

Haberin Devamı

Maç saati yaklaşınca bilet fiyatları düşüyor

1-) Karaborsaya çıktığı gün alınmamalı
Biletler en yüksek orana bilet satışlarının sona erdiği anda ulaşıyor. 66 TL’lik biletler 500 TL’ye kadar ulaşıyor. Bilet bulamadığı için panik yapan taraftarlar bu biletleri yüksek fiyata satın alıyor.
2-) Maçın öncesi en hareketli gün
Maçtan bir gün önce hareketleniyorlar. Biletlerin fiyatları ilk güne göre düşüyor. Pazarlıkla 300 TL istenen bileti 250 liraya kadar indirebilirsiniz.
3-) Elde kalma korkusu da var
Maçın oynanacağı gün karaborsadaki bilet fiyatları neredeyse yarı yarıya düşüyor. 66 liralık biletlerin fiyatları 300’den 150’ye kadar düşer. Bu piyasa maç saati yaklaştıkça gittikçe aşağıya iner.

Haberin Devamı

Avrupa’da biletlerin üzerine isim yazılıyor
AVRUPA’da büyük bir statta önemli bir karşılaşma izleyecekseniz karaborsa ihtimali düşük. Avrupa’da da karaborsa var ancak bu biletleri almak ya da satmak için birçok şeyi gözden çıkartmanız gerek. Orada biletlerin üzerine isim yazılıyor ve numaranızda yazan yerde oturmalısınız.

Twitter’dan ne dediler?


@_crnsonmez
F.Bahçe 37 maçtır yenilmiyorsa bu şu an yönetimin bilet kazığı attığı taraftarlar sayesindedir.
@MKRKRT
Fener maçı biletiyle kampanya yapılmaz, yapılamaz!
@samdoker
F.Bahçe’nin bu maçta tribünde çekirdek çıtlatanlara değil 90 dakika gırtlak patlatan taraftarına ihtiyacı vardır.
@zerdacal
Şu bilet olayı cidden sıkıntı oldu. Ne gerekiyorsa yapılsın da fırsatçılara gün doğmasın!
@minecuca
Fenerium bu kampanya ile hata etmiş. Biz değil miydik 1.000.000 kampanyası yapan. Hepimiz zaten alışveriş yapıyoruz. Fırsatçılık olmuş.
@gulsahky
Yönetime şu zamana kadar tek kızdığım konu ‘şu kadar alışveriş yapın, derbiye bilet kazanın’ olayı oldu. Bu taraftar KARŞILIKSIZ seviyor.
@mydeniz2001
Taraftar bilet bulamadı dışarda, biletler karaborsa ve Feneriumlarda... Samimi duygularımızla oynamayın.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!