Dortmund Scahlke maçı yarın

Güncelleme Tarihi:

Dortmund Scahlke maçı yarın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 12:14

Alman futbolunun en önemli derbisi yarın oynanacak. 'Binlerin Derbisi' ve 'Ruhr Derbisi' olarak da adlandırılan Dortmund ile Schalke karşılaşması nefesleri kesecek. İki takım da arasındaki karşılaşmalar dünyanın sayılı derbileri arasında gösteriliyor. 

Haberin Devamı

ALMANYA'da 'Binlerin derbisi' ve 'Ruhr Derbisi' olarak kabul edilen Dortmund ile Schalke arasındaki karşılaşmalarda tansiyon hep yüksek olmuştur. Protestan madencilerin kurduğu Schalke ile Katolik kömür işçilerini kurduğu Dortmund arasındaki rekabet 2. Dünya Savaşı öncesine dayanır. İki takım arasında 20. Yüzyılda başlayan mücadele, İkinci Dünya Savaşı ile duraksadı. Ancak savaş bitip yaşam normale dönünce iki takım arasındaki rekabette yine alevlendi. 21. Yüzyıla kadar taşındı. Tarihi geçmişe dayanan iki takım arasında yeni randevu yarın. Dortmund Signal İduna Arena'da iki takım ligdeki 89. randevuda buluşuyor. Maç saat 18.30'da başlıyor. Kırmızı kart cezalısı Emre Mor bu maçta forma giyemeyecek. 

88 KEZ KARŞILAŞTILAR
Schalke ile Dortmund 1962 yılında kurulan Bundesliga'da şimdiye kadar 88 kez birbiriyle maç yaptı. Üstünlük Dortmund'da. Sarı siyahlı ekip, mavi beyazlıları 32. kez yenerken, 30 maçı da kaybetti. 26 karşılaşma berabere sona erdi. Dortmund'un sahasında oynadığı maçlara Schalke net bir üstünlük kurdu. 44 maçın 20'sini kazandı. 11'ini kaybetti, 13 maçta da takımlar yenişemedi. Derbilerin favorisi yok. Ancak konuk Schalke'ye göre Dortmund kadro zenginliğine sahip. Bu da Dortmund'u favori yapıyor.  

Haberin Devamı

HAFTANIN DİĞER MAÇLARI
Bundesliga'nın dokuzuncu haftada açılış karşılaşması ise Mönchengladbach ile E. Frankfurt arasında oynanacak. Bugün oynanacak maçın başlama saati 20.30. Yarın derbi dışında beş karşılaşma daha oynanıyor. Lider Bayern Münih Çarşamba günü DFB Kupası'nda 3-1 yendiği Augsburg ile deplasmanda oynayacak. Bavyera Derbisi olarak kabul edilen maçın başlama saati 15.30. Ligin yeni fakat güçlü takımı RB Leipzig ise deplasmanda sıkıntılı haftalar geçiren Darmstadt ile oynuyor.

Haftanın programı şöyle:  
BUGÜN
Mönchengladbach – E. Frankfurt (20.30)

YARIN
Mainz – İngolstadt (15.30)
Wolfsburg – B. Leverkusen (15.30)
Augsburg – B. München (15.30)
W. Bremen – Freiburg (15.30)
Darmstadt – RB Leipzig (15.30)
Dortmund – Schalke (18.30)

PAZAR 
Hoffenheim – Hertha (15.30)
Köln – Hamburg (17.30)                    

BAKMADAN GEÇME!