Nefes kestiler

Güncelleme Tarihi:

Nefes kestiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2002 17:52

Süper Lig’in şampiyonu G.Saray, F.Bahçe ile birlikte Şampiyonlar Ligi vizesi aldı. Beşiktaş, A.Gücü, Denizli ve Kocaeli UEFA Kupası'na giderken; Y.Yozgat, Antalya ve Ç.Rize küme düştü.

Haberin Devamı

Galatasaray, 34 haftanın 30'unda zirvede yer aldığı Süper Lig'de ezeli rakiplerini geride bırakıp, 2001-2002 sezonunu şampiyon tamamlarken ligdeki heyecan futbolseverlere doyumsuz anlar yaşattı. Beşiktaş, 11 puan geriden gelip, son 4 haftaya kadar kovaladığı yarıştan 3. sıraya gerilerken, F.Bahçe liderin peşini 33. haftaya kadar sürdü. Trabzonspor ise, 28 yıldır mücadele ettiği 1.Lig'de en kötü sezonunu yaşadı ve küme kalmayı güç bela başardı.

Şampiyon G.Saray ve ikinci F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'ne, Beşiktaş, Ankaragücü, Denizlispor ve Kocaelispor UEFA Kupası'na katılmaya hak kazanırken; Y.Yozgatspor, Antalyaspor ve Ç.Rizespor küme düşen takımlar oldu.

2001-02 sezonunda yaşananlar uzun süre hafızalardan silinmeyecek. Ligin ‘‘şaibeli’’ olduğunu iddia edip, Futbol Federasyonu ve hakemlere yüklenenlerle, federasyona destek verenler arasındaki çekişmenin sık sık gündeme geldiği ligde, ‘‘şike çetesi oluşturup, çıkar sağlamak’’ suçlarıyla hakemlerin cezaevine düşmesi futbolumuza düşen kara lekeydi. İşte bu sezon yaşananlar...

Haberin Devamı

  Açılışı Beşiktaş-Trabzonspor maçıyla yapılan 2001-2002 sezonunun ilk golünü Trabzonsporlu Zafer, kapanışı G.Saraylı Arif yaptı. Trabzonspor, Beşiktaş'ı İstanbul'da 8 yıl sonra yenmeyi başardı.

  Kadıköy'de üst üste 24 maç kazanarak rekor kıran F.Bahçe'nin tılsımını  Beşiktaş bozdu. İstanbulspor, F.Bahçe'yi 30, Beşiktaş'ı 4 yıl sonra yenerken ilk 5 hafta kalesinde gol görmedi.

SAMSUN'DA BAŞLADI ANKARA'DA BİTTİ

43 yıllık ligde ilk kez bir maç saha zemininin bozukluğu yüzünden yarıda kaldı. Samsunspor-Beşiktaş karşılaşması 10. dakikada hakem Metin Tokat tarafından tatil edildi. Futbol Federasyonu tarafından Ankara'ya alınan karşılaşma 10 Ekim Çarşamba günü oynandı. Metin Tokat'ın tatil ettiği maçı, Mustafa Çulcu tamamladı.

İkinci erteleme kararı yine hakem Metin Tokat'tan geldi. Tokat bu kez, 16. haftada oynanması gereken G.Saray-Kocaeli karşılaşmasını kar yağışı yüzünden erteledi. Ertesi gün de oynanamayan karşılaşma, 15 Ocak'ta yapıldı.

G.Saray'ın defans oyuncusu Vedat, Göztepe maçının 18. saniyesinde attığı golle tarihe geçti.

Haberin Devamı

G.Saray, tarihinin en ağır yenilgisini 11. haftada 5-0'la Bursaspor deplasmanında aldı.

KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

Ligin 2. yarısında oynanan 2 maçta kırmızı kartlar havada uçuştu. 4'er futbolcusu kırmızı kart gören G.Saray ve Trabzonspor bu maçları 7'şer kişiyle tamamladı. F.Bahçe-G.Saray derbisinde, hakem Ali Aydın, G.Saray'dan Emre, Batista, Hasan ve Bülent Korkmaz'ı, Antalya-Trabzon maçında da Kadir Tozlu, konuk ekipten Gökhan, Metin Aktaş, Macit ve Hasan'ı oyun dışı bıraktı.

Trabzonspor'un evinde oynadığı Beşiktaş maçı, taraftarının çıkardığı olaylar nedeniyle yarıda kaldı. Federasyon, hakem Serdar Tatlı'nın 85. dakikada tatil ettiği maçı, o dakikada 5-0 önde bulunan Beşiktaş'ın aynı skorla hükmen galibiyetiyle tescil etti.

Haberin Devamı

Göztepe, flaş sonuçlara imza attı. İzmir'in sarı-kırmızılı ekibi, G.Saray'ın bileğini 23 yıl sonra bükerken, Beşiktaş'ı İstanbul'da 29 yıl sonra devirdi.

Futbol Federasyonu, G.Saray'ın Barcelona ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı nedeniyle sarı-kırmızılıların Trabzonspor'la oynayacağı lig karşılaşmasını kimseye danışmadan erteleyince, kıyamet koptu. Federasyon ve başkanı Haluk Ulusoy'a yönelik ağır eleştiride bulundukları gerekçesiyle F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım 4, Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer de 1 ay hak mahrumiyeti cezası aldı. Ancak, cezalar uygulanamadı.

Bir de şike depremiyle sarsıldı futbolumuz. ‘‘Suç işlemek için çete oluşturmak ve rüşvet alıp vermek’’ suçunu işlediği gerekçesiyle hakem Sadık İlhan, 28 Şubat'ta tutuklanarak cezaevine girdi. Bir süre sonra serbest kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!