Necati: F.Bahçe ve Beşiktaş'la görüşebilirim

Güncelleme Tarihi:

Necati: F.Bahçe ve Beşiktaşla görüşebilirim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 17:53

2007-2008 sezonun başında Galatasaray'dan Ankaraspor'a kiralanan, sezonun ikinci yarısında da yine kiralık olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması giyen Necati Ateş, yeni sezonda hangi takımın formasını giyeceğinin henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Bu günlerde tatilde olan ve sponsoru olan Nike firmasının düzenlediği ayakkabı tasarımı etkinliğine katılan Necati, kendisi hakkında merak edilen sorulara cevap verdi.

Golcü futbolcu önümüzdeki sezon Galatasaray'a dönüp dönmeyeceğinin veya hangi takımda forma giyeceğinin henüz netleşmediğini ve sarı kırmızılı külüpten kimseyle görüşmediğini ifade ederek, "Ben tatilimi bitirdikten sonra görüşmelere başlayacağım. Sezon bitiminden bugüne kadar kimseyle görüşmedim. Galatarasaray'da teknik direktör arayışı var. Öncelikle bu konunun çözülmesi gerekiyor. Şimdilik beklemedeyiz. Galatasaray'a dönüp dönmeyeceğim konusunda kesinlik kazanan bir durum yok. Bu konuda başkanımızın yönetimimizin ve yeni gelecek teknik adamın görüşünü bilmiyorum. Ama öncelikle Galatasaray kulübünün kontratlı bir futbolcusu olarak ilk görüşeceğim takım Galatasaray'dır. Ben onlardan haber bekleyeceğim. Geçen sezon benim için çok zor geçmişti ve yapacağım tatille kafamı boşaltmayı düşünüyorum. Kariyerim açısından en iyi olanı yapmaya çalışacağım" dedi.

"KULÜBÜM İLE ANLAŞAMAZSAM DUYGUSALLIĞI BİR TARAFA BIRAKIP, BEŞİKTAŞ VEYA FENERBAHÇE İLE GÖRÜŞEBİLİRİM"

Tecrübeli futbolcu, Galatasaray'a geri dönmemesi durumunda duygusallığı bir tarafa bırakap Fenerbehçe veya Beşiktaş ile de görüşebileceğini belirtirek, "Beşiktaş veya Fenerbahçe ile şimdiye kadar bir görüşmem olmadı. Ama Galatasaray'dan olumsuz bir cevap gelmesi durumunda yolumu çizmek için ve kendi kariyerim açısından arayışlara girmek zorundayım. Çünkü istenmediğim bir ortamda duygusallığı bir kenara bırakıp arayışlara girmek gerekir. Almanya, İspanya ve Rusya'dan teklifler var. Akılımın bir köşesinde tabiki Avrupa'da oynamak var. Ama Galatasaray olmassa Avrupa'da oynarım diyemem. O dönem oluşucak şartlar ne yapacağımı gösterecek" şeklinde konuştu.

Golcü futbolcu geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın yakaladığı şampiyonluğun zor şartlarda elde edildiğini ve bu yüzden çok daha değerli olduğunun altını çizerek, "Zor şartlarda alınan şampiyonluklarını değeri çok daha büyük olur. Onları tebrik ediyorum. Şampiyon olan kadroda yer almadığım için üzgün veya kırgın değilim. Felkamp'ın bana sezon başında haksızlık yapıp yapmadığı konusunda yorum yapamam. Futbolda çok iyi oyuncular da bazen haklı veya haksız bir şekilde bu duruma düşebiliyorlar. Hayatta yaşadığımız herşeyi bir ders olarak görmek gerek. Bunu da yaşamam gerekiyormuş" ifadelerini kullandı.

"A MİLLİ FUTBOL TAKIMI KADROSUNDA YER ALMAYI ÇOK İSTERDİM"

Necati Ateş, A Milli Takım kadrosunda yer almayı çok istediğini ama Fatih Terim'in tercihlerine herkesin saygı duyması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Fatih Hocanın tercihlerine saygı duymak lazım. Şampiyona kadrosunda olmayı çok isterdim. Ama bir taraftar olarak onları buradan destekleyeceğim. Sonuçta milli takım hepimizini takımı. Onlara destek vermesi lazım. Fatih hoca kendi oyun düzenine uygun futbolcuları tercih etti. Umarım başarılı olurlar."

Hakan Şükür'ün futbol hayatını sürdürme kararına da saygı duyulması gerektiğini kaydeden Necati, "Hakan Şükür ile dün berabardik. Kendisi için hayırlısı olur umarım. Verdiği karara herkesin saygı duyması gerekir. Galatasaray'a Hakan Şükür'ün hizmetlerinin bittiğini düşünmüyorum. İlerleyen yıllarda Galatasaray için daha farklı görevlerde bulunacağını düşünüyorum" dedi.

"ABDULLAH AVCI'NIN GALATASARAY GİBİ BÜYÜK BİR TAKIMIN TEKNİK DİREKTÖRÜ OLMASINI İSTERDİM"

Necati Ateş son olarak geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında formasını giydiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın, Galatasaray gibi büyük bir takımın teknik direktörü olmayı hakkettiğini belirterek, "Abdullah Avcı'nın Galatasaray gibi büyük bir takımın teknik direktörü olmasını isterdim. Çünkü bu göreve hak ediyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!