Namık Eken: G.Saray'ı Avrupa Şampiyonu yaptım 4 gün sonra gönderildim

Güncelleme Tarihi:

Namık Eken: G.Sarayı Avrupa Şampiyonu yaptım 4 gün sonra gönderildim
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2015 16:02

GALATASARAY’a kadınlar judoda Golden League’de 20 Aralık 2014’te Avrupa Şampiyonluğu kazandıran takım antrenörü Namık Ekin, sarı kırmızılı kulübün bu başarıdan henüz 4 gün sonra 65 yaşını geçtiği için görevine son vermesine tepki gösterdi.

Henüz 15 gün önce Çanakkale Zaferi için kırdığı rekoru emsal gösteren 72 yaşındaki Eken, “Kendine çok iyi bakan biriyim, sporcu kişiliğim ve kırdığım rekorlar ortada, zaten kulüpteki aylığım 2 bin 500 TL’ydi. Konu maddiyatsa ben üzerine bu parayı verip takımı tekrar çalıştırmak isterim” dedi.

‘YARSUVAT 72-74 YILLARI ARASI TALEBEMDİ’
DUYGUN Yarsuvat’ın İstanbul Üniversitesi’nde doçentlik yaptığı 1972-74 yılları arasında talebesi olduğunu ve Yarsuvat’ın judoda siyah kuşağa kadar ilerlediğini söyleyen Namık Eken, “Önceleri sessiz kaldım ama Samsun’daki Dünya Kupası’nda Galatasaray’ın hiçbir madalya kazanamaması beni çok etkiledi… Aslında amatör branşlara gereken önemin verilmemesi beni çok kırdı. Ben Milli Takımı’nda koçuyum, mayıs ayından sonra Galatasaray’a yeni gelecek yönetim benimle çalışmak isterse kabul edeceğim ama bu kez bu işi parasız yapacağım” diye konuştu.
Namık Eken: G.Sarayı Avrupa Şampiyonu yaptım 4 gün sonra gönderildim
23 Aralık 2014'te Namık Eken kazanılan kupayla birlikte Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın yanına gitmişti.
ALİ YÜCE: KARARI ŞAMPİYONADAN ÖNCE ALDIK
KONUYLA ilgili görüşünü aldığımız Galatasaray Yöneticisi Ali Yüce ise, “Namık Eken Hocamız bizim için çok değerlidir. Kulüp olarak 65 yaş üzerindeki herkes ile yollar ayrıldı, o dönem judo takımı Avrupa Şampiyonası’na gideceği için yönetimden özellikle bu kararın şampiyona sonrası verilmesini istedim. Yani bu kararı takım Avrupa Şampiyonu olmadan önce aldık” dedi.
Yüce, bir kişi için bile olsa aldıkları 65 yaş kararında istisna yapamayacaklarını da dile getirdi. Ali Yüce, Namık Eken’in Yarsuvat’a ulaşamamış olmasına ilişkin ise, “İnanın Başkan o kadar yoğun ki, biz bile ona zor ulaşıyoruz” ifadesini kullandı.
Namık Eken: G.Sarayı Avrupa Şampiyonu yaptım 4 gün sonra gönderildim
Haberin Devamı

SON REKOR SEYİT ALİ ONBAŞ İÇİN
TÜRK sporunda birçok rekorun sahibi Namık Eken son olarak 18 Mart’ta Çanakkale Zaferi’nin kahramanlarından Seyit Ali Onbaşı’ya ithafen 24 saatte 379 ton kaldırarak Guiness Dünya rekoru kırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!