Muzzy Milli takımda

Güncelleme Tarihi:

Muzzy Milli takımda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Denizli, Mustafa İzzet’i telefonla aradı ve resmen davet etti

İngiltere Premier Ligi'nde, Leicester City’de oynayan ve Mustafa İzzet Denizli'ye, ‘‘Ay yıldızlı formayı giymekten gurur duyacağım. Ne zaman çağırırsanız seve seve koşarak gelirim’’ dediği öğrenildi.

Mustafa için zirve

İstanbul'da dün Leicester City'li Türk futbolcu Mustafa İzzet'in durumunu görüşmek üzere, Milli Takımlar Menajeri Can Çobanoğlu, antrenörler Kemal Kılıç ve Nejat Gürpınar ile biraraya gelen Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, telefonla Kıbrıslı Türk futbolcuyu resmen milli takıma çağırdı.

Koşarak gelirim

İngiltere'de ‘‘Muzzy’’ lakabı ile çağrlan Mustafa'nın konsantrasyonunun bozulmaması için resmi açıklamanın çarşamba günkü Leicester-A.Villa kupa maçından sonraya bırakıldığı öğrenildi. Gönlü Türk Milli takımında yatan Mustafa İzzet'in, Denizli'ye, ‘‘Beni düşündüğünüz için çok teşekkür ederim. Ay yıldızlı formayı giymekten gurur duyacağım. Ne zaman çağırırsanız seve seve koşarak gelirim’’ dediği öğrenildi.

Dil sorunu korkutuyor

Haberi ilk veren Hürriyet ile konuşan Mustafa'nın çağrıdan duyduğu memnuniyeti dile getirirken ilk sorusu, ‘‘Türkçem zayıf. Acaba bu sorun olur mu? Diğer futbolcular beni benimser mi?’’ oldu. L.City Teknik Direktörü Martin O'Neill'e danışan Kıbrıslı Türk futbolcuya, hocasının ‘‘Resmi açıklamayı Aston Villa maçından sonra yap’’ dediği öğrenildi.

Açıklama çarşambaya

Denizli'ye Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini söylediğini vurgulayan Mustafa İzzet, Hürriyet'e özetle şunları söyledi: ‘‘Denizli'ye askerlik sorunumu da anlattım. Net açıklamamı A.Villa maçından sonra yapacağım. Denizli'den yazılı bir teklif istedim ama bu konuda söz vermedi’’. Hürriyet'in ‘‘Mustafa Denizli, İngiltere'ye seni izlemeye gelecek mi’’ sorusuna genç futbolcu, ‘‘Önümüzdeki cumartesi oynayacağımız Middlesborough maçına geleceğini sanıyorum’’ yanıtını verdi.

TÜRKİYE KAZANDI

Geçen hafta HÜRRİYET'in manşetinde yer alan ‘‘Muzzy Savaşı’’nı Türk Milli Takımı kazandı. İngiliz basınının, İngiltere Milli Takımı'na alınmasını istediği Mustafa İzzet'e, A Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli resmen çağrı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!