Muz savaşı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Muz savaşı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2013 01:53

Önce Fenerbahçe görüntülerle ‘ırkçılık yapılmadı’ dedi. Sonra Galatasaray atağa geçti ve sosyal medyaya düşen görüntüleri 19.05 Ana Haber Bülteni’ne taşıdı ve ‘Eboue’ye muz sallandı’ diyerek ırkçılık iddiasını sürdürdü. Görüntüler üzerine F.Bahçe açıklama yaptı ve ‘doğruysa gerekeni yaparız’ dedi.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılı kulüp yaşananların ardından GS TV ve sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Yapılan yayın sonrası sosyal medyada Fenerbahçe Yönetimi’ne yönelik eleştiriler sertleşti.

FENERBAHÇE’nin öğle saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından bu kez Galatasaray karşı atağa geçti. Ekşi Sözlük’te bir sarı kırmızılı taraftar tarafından Fenerbahçe kale arkasından çekildiği belirtilen video ve fotoğraflarda, tüm Galatasaraylı oyuncular ısınırken söz konusu taraftarların ellerindeki muzlarla siyahi oyunculara ırkçı tacizde bulunduğu görüldüğüne vurgu yapıldı.

GS TV: Sosyal medyaya sızan Fenerbahçeli taraftarların Eboue’ye muz gösterilirken çekilmiş bu video görüntüleri ve fotoğrafları GS TV’nin 19.05 Ana Haber Bülteni’nde işlendi... Ana haber bülteninde dakikalarca Eboue için sahaya atılan muzun görüntüleri döndü. Programda Fenerbahçe’nin öğleden sonra yaptığı basın toplantısı sert bir dille eleştirilirken yapılanın ırkçılık olduğuna vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA: GS TV’nin yayınının ardından ırkçılık görüntülerinin hızla yayılması üzerine sarı kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe’nin ırçılık iddialarını reddettiği basın toplantısına tepki gösterdi. Başta twitter üzerinden olmak üzere yapılan yorumlarda sarı lacivertli yönetim sert eleştrilere maruz kaldı.



Fenerbahçe’ye muzdan ceza yok

F.BAHÇE-Galatasaray derbisinde sahaya atılan muzla ilgili rapor belli oldu. Temsilci, muzun herhangi bir futbolcuya yönelik olmadığını belirtince ev sahibi kulüple ilgili bu konuda sevk işlemi yapılmadı.

Meireles ucuz kurtarabilir

Portekizli, hafifletici nedenlerle 3 maç ceza alabilir...

SABRİ’ye yaptığı hareketten dolayı PFDK’ya sevk edilen Raul Meireles’e en az 2, en fazla ise 3 maç ceza geleceği iddia edildi. Sporx.com’un haberine göre; futbolcunun tedbirsiz sevk edilmesi, olayın raporlarda olmayıp 1 gün sonra görüntülerle fark edilmesi, eylemin yapıldığı kişi tarafından görülmemesi ve bir karşılığa sebebiyet vermemesi gibi nedenlerle cezasının hafifletileceği kaydedildi.
Bu arada hakem Cüneyt Çakır’ın derbide kırmızı kart gören Volkan ve Sabri ile ilgili raporuna, hakemlere yönelik herhangi bir fiili ile kötü sözlerinin bulunmadığını ve karara itiraz etmediklerini yazdığı, bu nedenle her iki oyuncuya da alt sınır olan 3 maç üzerinden ceza verebileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Emenike pahalı Pepe çok yaşlı

AZİZ Yıldırım gazeteci Erhan Çelik’e önemli açıklamalarda bulundu. Emenike’nin çok pahalı olduğunu ve bu nedenle ilgilemediklerini söyleyen Yıldırım, ismi geçen bir diğer oyuncu olan Pepe ile ise çok yaşlı olduğu için ilgilenmediklerini belirtti. Yıldırım derbide maça sokulmaya çalışılan bir terör örgütüne ait pankartın da son anda fark edilerek stada alınmadığını söyledi.

Sert tedbir alacağız

Resmi siteden yapılan açıklamayla görüntülerin doğruluğu halinde yaptırım uygulanacağı bildirildi.

AKŞAM saatlerinde fenerbahçe.org’dan ‘Bilgilendirme’ başlığı altında bir açıklama yapan sarı lacivertliler, ‘Resmi niteliğinden şüphe duyulmayacak belgelerin ortaya çıkması halinde en sert tedbirin alınacağını açıkladı.
O AÇIKLAMA: Toplantıyı müteakiben özellikle sosyal medya ekseninde kaynağı, sıhhati ve amacı bilgimiz dahilinde olmayan görüntüler kamuoyuna servis edilmiş ve edilmektedir. Konunun hassasiyeti ve kulübümüzün toplantıda vermiş olduğu mesajlar nettir. Kulübümüz bu kararlarının sonuna kadar arkasındadır. Resmi niteliğinden şüphe duyulmayacak görüntü ve belgelerin varlığı halinde, benzeri görülmemiş nitelikteki en sert tedbir ve kararları alacağı şüphesizdir.

Haberin Devamı

Tribünden çekildi

Akşam üzeri internete düşen görüntü olayların yönünü değiştirdi.

Isınmayla başladı

F.Bahçeliler G.Saraylı oyuncuarın sahaya çıkışıyla yoğun tepki gösterdi

Muz sallanırken Drogba ve Eboue yoktu

Sarı lacivertli kulüp öğleden sonra Saracoğlu Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında görüntüler eşliğinde ırkçılık suçlamalarını kesin bir dille reddetti...

Ahmet Ercanlar

F.BAHÇE, G.Saray derbisinin yöneltilen ırkçılık suçlamalarına dün düzenlediği bir basın toplantısıyla yanıt verdi. Toplantıya ‘yöneticiler Deniz Tolga Aytöre ve Ömer Temelli ile birlikte ‘Muz sallayan’ iki taraftar da katldı. İlk konuşmayı Aytöre yaptı.

Haberin Devamı

AYTÖRE: Türkiye’nin geleneklerinde, olmayan bir suçlamayla karşı karşıya kalmasını hazmetmemiz mümkün değil. F.Bahçe’yi sevmeyebilirsiniz, ondan hazzetmeyebilirsiniz, ama F.Bahçe üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini böyle ayaklar altına alamazsınız. Avrupa basınında 2 günden beri Türkiye ırkçılıkla suçlanıyor.

GÖRÜNTÜLER: Daha sonra, sarı lacivertliler stat güvenlik kamerasından aldıkları görüntülerle, muz sallama eyleminin yapıldığı anda saatlerin 19.05’i gösterdiğini ve bu anda sahada Taffarel, Muslera ve Eray İşcan dışında başka G.Saraylı olmadığını; Drogba ve Eboue’nin soyunma odasında olduklarını ifade ettiler.

DİGİTAL KAYIT: Ardından söz konusu fotoğrafın dijital kayıtlarından fotoğraf çekim anının 19.09 olarak kaydedildiği ve G.Saray’ın ancak 19.15’te ısınmak için tam kadro sahaya çıktığı belirtildi ve gündem yaratan fotoğrafı çeken muhabire söz verildi.

Haberin Devamı

FOTO MUHABİRİ KONUŞTU: Fotoğrafı çeken Doğan Çil de “Fotoğraf 19.10-19.15 arasında çekildi. Takımların ikisi de henüz sahada yoktu. Muslera Taffarel, yedek kaleciyle birlikte sahaya çıkmıştı. Sonra sözü Temelli aldı.

TEMELLİ: Bu ırkçılık söylemlerinin kimseye faydası yok.

Rahatsızım muz yemem lazım

MUZLA görüntülenen diğer taraftar, “Sindirim rahatsızlığı geçirdim. Bu yüzden sık sık meyve yemem gerekiyor. Maçtan epey önce stada geldiğimiz için yanımda meyve getirdim. Tam muzu yemek üzereyken Muslera’nın bir hareketi oldu. Buna tepki gösterirken fotoğraflandım” diye konuştu.

Muslera'nın hareketine salladım

MEDYADA sıkça fotoğrafı yer alan taraftar, yaptığı açıklamada, “Muzu Muslera’nın tribünlere yaptığı hareketten sonra salladım. Bu sırada iki takımın
oyuncuları da yoktu. Elimde muz değil başka bir şey olsaydı onu da sallardım. Muzun ırkçılık anlamına geldiğini düşünmedim” dedi.

‘Drogba’ya dava açacağım’ dedi ama sonra sildi

F.BAHÇELİ eski yönetici Murat Özaydınlı, twitter hesabı üzerinden önce G.Saraylı futbolcu Drogba’ya iftira davası açacağını söyledi. Ancak sonrasında bu tweet’leri sildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!