Mutlu evlilik

Güncelleme Tarihi:

Mutlu evlilik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2001 00:00


Nalan ÜLKER
Haberin Devamı

SEZON başında Zorlu Holding'e ait Vestel A.Ş ile futbolda 3. Lig temsilcisi Manisaspor arasında bir anlaşma yapıldı. Vestel yönetimi, iki yıllık protokolle, Manisaspor'un yükünü büyük ölçüde hafifletecek kararlara imza attı. Sanayi kenti Manisa'nın toplam 107 ülkeye ihracat yapan, Türkiye'nin önde gelen bu kuruluşu, 17 yıl önce Asil Nadir döneminde Manisaspor'a bir kez daha sponsorluk yapmış, ancak yanlış yönetim politikaları birleşmeyi sadece bir yıl ömürlü kılmış, oluşum hemen dağılmıştı.

Şimdi farklı. Merak ediyorsanız, neler olup bittiğini aktarayım.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, kulüplerin çıkış yolu gördüğü evliliği ince eleyip sık dokuduktan sonra onayladı, kendi şirketinden beş yöneticiyi yönetim kuruluna dahil edip, 500 milyarlık tahmini bütçenin yüzde 80'ine yakın bölümünü de üstlendi. Manisaspor'un adı Vestel Manisaspor oldu. Benzer bir protokol Uşak'ta Umpaş A.Ş ile Uşakspor arasında gerçekleşti.

Umpaş Uşak ve Vestel Manisaspor takımları bu sezon gruplarında şampiyonluğa koşuyor.

‘‘Ben büyük işlerim adamıyım, Manisa da büyük bir kent. O halde Manisaspor'un yeri 1.Lig olmalı’’ diyen Zorlu, takıma devre arasında 10 yeni takviye yapıp 2.Lig'e hazır bir kadro kurdu, futbolculara özel galibiyet primleri sunarken, şampiyonluk halinde de ABD seyahati vaadetti.

Böyle bonkör patron tüm kulüplerin başına...

Vestel Manisaspor Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'da tarihi bir dönem yaşadıkları inancında. Hukuki olarak şirketleşme projesini araştırdıklarını, Manisa'nın futbol gündemini 1.Lig'e taşıyacaklarını belirten Ergün şöyle konuşuyor: ‘‘Gelecek yıl 2.Lig'de 3-5 takviyeyle rahatlıkla Play-Off oynayabilecek bir kadro kurduk. Bundan iyisi can sağlığı. 17 yıl önce gerçekleşen birleşmeden çok farklı konumdayız. O zaman eline faturayı alan fabrikaya koşmuş. Şirket yönetimi yaka silkip bırakmış. Bizde dengeler önemli. Asla suistimal yok. Kendi çabalarımızla da kaynak yaratmaya çalışıyoruz.’’

Anlaşılan Manisalılar bu yıl sporda mutlu mu mutlu bir evliliğe şahit oluyor. Belki bir çoğunun haberi yok. Ama bu evliliğin uzun sürmesinin Manisaspor Kulübü ve Manisa'ya ciddi kazançlar getireceği kesin.

Ne diyelim onlar ermiş muradına !

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!