Müthiş Serena

Güncelleme Tarihi:

Müthiş Serena
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

ABD’li tenisçi, Belçikalı rakibini 2-1 yendi, 12. Grand Slam şampiyonluğunu elde etti. Maçta 212 km servis hızına ulaşan Serena Willams, % 64 servis oyunuyla sonuca gitti.

Haberin Devamı

Bayanlarda şampiyon Serena Williams

AVUSTRALYA Açık Tenis Turnuvası bayanlar finalinde Justine Henin ile karşılaşan Serena Williams, rakibini 2-1 yenerek şampiyon oldu. Rod Laver Arena’da oynanan maçta dünya klasmanının bir numarası Williams, 6-4, 3-6 ve 6-2 sonuçlanan setlerin ardından 5. Avustralya Açık şampiyonluğunu kazandı.

Hakem hataları

Tenis ziyafeti şeklinde geçen maça hızlı başlayan Henin, rakibine kolay  teslim olmayacağının sinyalini birinci setin ilk oyunlarında gösterdi. Verdiği aradan sonra tenise hızlı bir dönüş yapan ve ilk Grand Slam turnuvasında adını finale yazdıran Henin, rakibinin iyi servislerine hakem hatalarının da eklenmesiyle ilk sette 3-1 yenik duruma düştü. Setin 7. oyununda rakibinin servisini kırmayı başaran Henin, durumu 4-1’den 4-4’e getirmeyi başarsa da, servis kullandığı son oyunda iki kez çift hata yaptı ve 6-4’lük sonuçla seti kaybetti.
İkinci sette eski günlerini hatırlatan Henin, seti 6-3 kazandı, durumu 1-1’e getirdi. Karşılıklı servis kırmalarla geçen 3. sette Williams, rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi ve durumu 2-2’den 6-2’ye getirerek son seti kazandı, turnuvanın bayanlardaki şampiyonu oldu.

Serena 12 ace attı

Maçın geneline bakıldığında Serena Willams’ın ilk servislerdeki başarı oranı yüzde 64 oldu. Henin ilk servislerde yüzde 50 ile oynarken, birbirine yakın performans gösteren iki tenisçi arasında dengeleri bozan servislerdeki başarı oranı oldu. Ablası Venus ile birlikte çiftler şampiyonluğu da kazanan Serena, maçı 12 ace ile tamamlarken, Henin sadece 4 ace yapabildi. Maçtaki en hızlı servisi, saatte 212 kilometre hızla Serena Williams attı. Willams, bu turnuvadaki başarısıyla kariyerindeki 12. Grand Slam şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Haberin Devamı

Serena Williams

· Grand Slamlar: Avustralya Açık (5), Amerika Açık (3), Wimbledon (3), Fransa Açık (1)
·Avustralya Açık’ta
2.100.000 Avustralya Doları kazandı
· Toplam para:
28.560.093
Amerikan Doları
· Galibiyet/yenilgi: 452-98

Bu maç kaçmaz

TENİSTE sezonun ilk “Grand Slam” mücadelesi olan 98. Avustralya Açık Tenis Turnuvası bugün oynanacak olan tek erkekler finaliyle sona erecek. Dünyanın 1 nuraması Roger Federer ile İskoç Andy Murray, TSİ 10.30’da karşı karşıya gelecek. 1977’den beri finale yükselen ilk Britanyalı olan Murray, 2008’de ABD Açık’ta da finale çıkmış ve 15 Grand Slam zaferi bulunan Federer’e yenilmişti. Bu zevkli mücadeleyi Eurosport naklen yayınlayacak.

Haberin Devamı

212 km hızla rekor kırdı

İKİNCİ setin yedinci oyununda Henin skoru 30-40 yaptı ve Serena ace ile puanı kurtardı. Belçikalı tenisçi daha sonra  servisi kırdı. Skor 4-3 oldu. Serena’nın bu oyundaki son servisi 212 km hıza ulaştı. Bu servis bayanlarda servis hızı rekoru oldu. Erkeklerde ise rekor, 249.4 km ile Andy Roddick’e ait.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!