Müthiş operasyon

Güncelleme Tarihi:

Müthiş operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 00:00

Geçen sezondan bu yana 17 futbolcu gitti.Gidenlerin yerlerine yine 17 futbolcu geldi.14’e kadar inen kadro şimdi 31 kişiye çıktı.Baros dışındaki tüm yabancılar gönderildi.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılılar geçtiğimiz sezondan bu yana takımı neredeyse tamamen yeniledi. Adeta sil baştan değişen Cimbom, bunun meyvesini ise ligde zirveyi ele geçirerek çok çabuk aldı.

G.SARAY’da geçtiğimiz sezon yaşanan hayal kırıklığının ardından büyük bir değişim yaşanıyor. Sezon sonunda tam 17 futbolcu gönderilirken, yerlerine 17 yeni oyuncu geldi. Takımda Çek Milan Baros dışında geçen sezondan hiçbir yabancı futbolcu kalmadı. Sarı kırmızılıları ligde liderliğe kadar taşıyan operasyon, Fatih Terim’in, üçüncü kez teknik direktörlüğe getirilmesi ile başladı. “İmparator”un 19 Mayıs tarihinde göreve gelmesinden hemen sonra A takım kadrosu bir anda 31 kişiden 14’e indi.

Terim’in raporu doğrultusunda yönetim, 7 oyuncuyu kiralarken, 5 ismin de sözleşmesini uzatmadı. Musa Çağıran’ı takasta kullanan, 2 futbolcunun mukavelesini fesheden sarı kırmızılılar, ayrıca Arda ve Cana için yurt dışından gelen teklifleri kabul etti.

Haberin Devamı

Yeni G.Saray’da gençler de var

GALATASARAY’ın kadrosu bu müthiş operasyondan ancak 8 ay geçtikten sonra yeniden 31 futbolcuya yükseldi. Öyle ki, 11 transferin yanı sıra genç stoper Semih Kaya’ya güvenen tecrübeli çalıştırıcı, ikinci yarı öncesi alt yapıdan Mertan Caner Öztürk ve Berk Yıldız’ı A takımla idmanlara çıkarmaya başladı. Eintracht Frunkfurt’tan gelir gelmez tecrübe kazanması için A2 takımına  gönderilen Okan Derici de kadroya dahil oldu. Bu genç futbolcular, Adana Demirspor ile oynanan son kupa maçında da forma giydi.

Son hamle Manisaspor’dan Yiğit

BUNLARIN dışında Kardemir Karabükspor’a kiralanan Mehmet Batdal ve yine Karşıyaka’da kiralık olarak forma giyen Serdar Eylik’in devre arasında Florya’ya geri dönmelerinden ardından son transfer hamlesi Yiğit Gökoğlan’la yapıldı. Sarı kırmızılılar, Manisaspor’un gelecek vaat eden futbolcusu ile 4.5 yıllık anlaşma sağlandı. Böylece Galatasaray’daki köklü değişim şimdilik tamamlandı.

KİMLER GİTTİ

Arda Turan (transfer/A.Madrid)
Harry Kewell (sözleşmesi yenilenmedi)
Lorik Cana (transfer/Lazio)
Juan Pablo Pino (kiralık/Al-Nassr)
Cem Sultan (sözleşmesi yenilenmedi)
Mehmet Batdal (kiralık/Karabükspor)
Lucas Neill (sözleşmesi yenilenmedi)
Serdar Eylik (kiralık/Karşıyaka)
Emiliano Insua (bonservisi alınmadı)
Erhan Şentürk (kiralık/Karşıyaka)
Musa Çağıran (takas/Bursaspor)
Robinson Zapata (fesih)
Anıl Dilaver (kiralık/Samsunspor)
Barış Özbek (sözleşmesi yenilenmedi)
Mustafa Sarp (fesih)
Bogdan Stancu (kiralık/Orduspor)
Emmanuel Culio (kiralık/Orduspor)

KİMLER GELDİ

Haberin Devamı

Fernando Muslera (Lazio)
Emmanuel Eboue (Arsenal)
Tomas Ujfalusi (A.Madrid)
Felipe Melo (Juventus)
Johan Elmander (Bolton)
Albert Riera (Olympiakos)
Selçuk İnan (Trabzonspor)
Engin Baytar (Trabzonspor)
Ceyhun Gülselam (Trabzonspor)
Sercan Yıldırım (Bursaspor)
Okan Derici (E.Frunkfurt)
Semih Kaya (altyapı)
Mertan Caner Öztürk (altyapı)
Berk Yıldız (altyapı)
Serdar Eylik (geri döndü)
Mehmet Batdal (geri döndü)
Yiğit Gökoğlan (Manisaspor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!