Mustafa Denizli, Çaykur Rizespor'da

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Denizli, Çaykur Rizesporda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 12:41

PTT 1'inci Lig ekibi Çaykur Rizespor, tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı... Mustafa Denizli'nin yardımcılığını Beşiktaşlı 2 eski futbolcu İbrahim Üzülmez ile Yusuf Şimşek'ın yapacak.

Haberin Devamı

Kulüp Basın Sözcüsü Aykut Ferah, yaptığı açıklamada, Türk futboluna katkı sağlayan önemli bir teknik adamı göreve getirdiklerini belirterek, “Kendisiyle yaptığımız görüşmelerde her konuda anlaşmaya vardık. Görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından kendisiyle 1.5 yıllık resmi sözleşme imzaladık” dedi.

Mustafa Denizli'nin kulübe ve PTT 1. Lig'e çok büyük değer katacağını vurgulayan Ferah, şöyle devam etti:

“Mustafa Denizli'nin hedefleri ile Çaykur Rizespor'un hedefleri örtüşüyor. Çaykur Rizespor'u önemli yerlere getirmek, Türkiye'nin marka değeri yüksek takımlarından biri yapmak için çalışıyoruz. Bu anlamda Mustafa Denizli ile çalışmak onur verici olacak. Mustafa Denizli'nin bizi hedeflerimize taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Camiamıza hayırlı olsun.”

Haberin Devamı

Denizli ile İstanbul'da yapılan imza törenine, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan ve Transfer Komitesi Başkanı Koray Deniz'in de katıldığı öğrenildi.

DENİZLİ: "HEDEFLERİMİZ BELLİ, İYİ ŞEYLER YAPACAĞIZ"

PTT 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor ile sözleşme imzalayan -Teknik Direktör Mustafa Denizli, “Hedeflerimiz belli, Türk futbolu için iyi şeyler yapacağız” dedi.

Denizli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını dileyerek, “Uzun dönemli, çok güzel bir çalışma gerçekleştireceğiz. Çok önemli projelerimiz var. Rize insanın ve benim hedeflerim örtüşüyor. Hedeflerimiz belli. Türk futbolu için iyi şeyler yapacağız” diye konuştu.

Mustafa Denizli, yardımcılarının hemen hemen belli olduğunu, ligde hafta sonu 1461 Trabzon ile Çaykur Rizespor arasında oynanacak maçın ardından göreve başlayacağını belirtti.

2 BEŞİKTAŞLI YARDIMCI

PTT 1'inci Lig ekibi Çaykur Rizespor'un teknik direktörlüğüne getirilen Mustafa Denizli'nin yardımcılığını Beşiktaşlı 2 eski futbolcu İbrahim Üzülmez ile Yusuf Şimşek'ın yapacağı açıklandı. Mustafa Denizli'ye aynı zamanda Beşiktaş'ta 2 dönem görev alan İtalyan kondisyoner Stefano Marrone'nin de eşlik edeceği bildirildi.

DENİZLİ SON 10 YILDA 21'İNCİ TEKNİK ADAM OLDU

PTT 1'inci Lig ekibi Çaykur Rizespor, son 10 yılda 12'si Süper Lig, 8'si 1'inci Lig'de olmak üzere 20 teknik adamla çalıştı. Türkiye liglerinde son 10 yılda en fazla teknik direktör değişikliği yapan kulüplerden biri olan Çaykur Rizespor, önce Süper Lig, ardından da 1'inci ligde mücadele ettiği 2002-2012 yılları arasında 20 farklı çalıştırıcıyla anlaştı.

ÖNCE FUAT YAMAN

Yeşil mavili takım, Süper Lig'e çıktığı 2002-2003 sezonuna Fuat Yaman ile başladı, Hikmet Karaman ile bitirdi. Rizespor'un tarihinde ilk kez 5 yıl üst üste mücadele ettiği Süper Lig'de 2003-2008 yılları arasında 12 teknik adam görev yaptı. Bu sürede Rıza Çalımbay, Erdoğan Arıca ve Saffet Susiç'de farklı dönemlerde 2 kez kulübü çalıştıran isimler oldu.

1'İNCİ LİGDE 8 TEKNİK ADAM

Çaykur Rizespor, Süper Lig'deki teknik direktör değiştirme alışkanlığını 1'inci ligde de hızla sürdürdü. 2008-2009 sezonundan itibaren 1'inci ligde mücadele eden yeşil mavililerde son olarak göreve getirilen Engin Korukır 8'inci teknik adam olmuştu. Başarısızlığın faturasının sürekli antrenörlere kesildiği Rizespor'da, 1.5 yılla en uzun süre görev yapan teknik direktör Ümit Kayıhan oldu. Suat Kaya 3, Mehmet Şansal'da 5 maç ile en kısa süre çalışanlar listesinde yer aldı. Çaykur Rizespor'da Mustafa Denizli son 10 yılda 21'inci teknik direktör olarak görev üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!