Mustafa Çulcu: 'Fırat Aydınus UEFA'nın da FIFA'nın da üstünde!'

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: Fırat Aydınus UEFAnın da FIFAnın da üstünde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 20:24

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Galatasaray-Trabzonspor maçında N'Doye'nin attığı golde ofsayt olmadığını savunurken, hakem Fırat Aydınus'a çok ağır eleştiriler yöneltti...

Haberin Devamı

Galatasaray-Trabzonspor maçında bordo mavilileri 1-0 öne geçiren gol, ofsayt tartışmalarına neden oldu.

Karşılaşmanın 17. dakikasında Castillo'nun ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşarak kaleci Muslera'yla karşı karşıya kalan Bero, pasını arka direkteki N'Doye'a aktardı. Bu oyuncu, uygun durumda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Gol sonrası, Bero'nun verdiği son pasta N'Doye'nin ofsayt olduğu itirazları yapıldı.

Mustafa Çulcu: Fırat Aydınus UEFAnın da FIFAnın da üstünde
"SANTİMLERLE OFSAYT DEĞİL!"
Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, pozisyon için şu değerlendirmeyi yaptı:

"Santimlerle ölçülebilen bir pozisyon. Golü atan N'Doye, takım arkadaşı Bero'dan gelen pasta Chedjou'nun önünde, fakat topla aynı hizada olduğu için ofsayt değil. Kaldı ki 3-5 santim ofsayt olsa bile, UEFA bu tür pozisyonlar için 'Yardımcı hakemin kararı desteklenmeli' diyor. 2 no'lu yardımcı hakem Hakan Yemişken her ne kadar pozisyonun gerisinde kalmış olsa da devam kararı doğru."  

Haberin Devamı

"AYDINUS, UEFA'NIN DA FIFA'NIN DA ÜSTÜNDE!"
Mustafa Çulcu ayrıca hakem Fırat Aydınus'un maç içinde yaptığı önemli bir hatayı şöyle anlattı:

"34. dakikada top Tolga Ciğerci'nin koltuk altında ve sırtında kaldı. N'Doye ve Semih de bu topu almak için mücadele etti. Bir baktık hakem oyunu durdurdu. Eğer faul varsa Galatasaray'ın aleyhine vermesi lazım. Oyunculardan tepki geldi, "Hocam ne var bunda" diye. Hakem ne tuhaftır ki bir hakem atışı icat etti. Kendince yeni bir kural çıkardı. Yani Fırat Aydınus, UEFA'nın da FIFA'nın da üstünde!

"AYDINUS, GEÇEN HAFTA DA BURSA-OSMANLI MAÇINDA KURAL HATASI YAPTI"
Fırat Aydınus geçen hafta da Bursaspor-Osmanlıspor maçında kural hatası yapmıştı. O pozisyon da şöyle gelişti. 82. dakikada Bursasporlu lehine faul çaldı. Ardından Osmanlısporlu futbolcu topu eline aldı ve atışı geciktirmek amacıyla topla birlikte yürüdü. Fırat Aydınus ikaz etti, tam sarı kartı çıkaracağı sırada Bursaspor oyunu başlattı. Fırat Aydınus da devam ettirdi. Sonra o top auta çıktı. Fırat Aydınus daha sonra Osmanlısporlu futbolcuya sarı kart gösterdi. Bu, tamamen kurallara aykırı bir davranış. Oyun başladıktan sonra pozisyondaki disiplin cezası daha sonra uygulanmaz. Kısacası, geçen hafta kural hatası yapan Fırat Aydınus bu hafta da kural icat etti!"

BAKMADAN GEÇME!