Mustafa Çulcu: Demirlek maça layık olduğu için atandı

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: Demirlek maça layık olduğu için atandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 17:55

MHK Başkanı Mustafa Çulcu, Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir'in, Trabzonspor maçına Bülent Demirlek'in atanmasıyla ilgili açıklamalarına cevap verdi: "Atama MHK'nin 5 kişilik atama komisyonu tarafından yapıldı"

Federasyonun Levent'teki binasında basın toplantısı yapan Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakem atamasının MHK'nin 5 kişilik atama komisyonu tarafından yapıldığını belirterek, "Bülent Demirlek ve diğer tüm hakemlerimiz Türk futboluna hizmet etmektedirler. Futbol Federasyonu ve MHK olarak onlara çok güveniyoruz, inanıyoruz. Her geçen gün daha iyiye gittikleri ve daha başarılı oldukları kanaatindeyiz" dedi.

Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir'in hakem Bülent Demirlek ile ilgili yaptığı açıklamaların şık durmadığını kaydeden Çulcu, "Türk hakemliğinin bu tür açıklamalara rağmen MHK, FIFA, UEFA'nın oyun kurallarının emrettiği şekilde maçları yöneteceğine, hiçbir etki ve baskı altında kalmadan fevkalede yönetimlere dün olduğu gibi bugünden sonra da imza atacağına kimsenin kuşkusu olmasın. Daha dün Bülent Demirlek İtalya'da yönettiği 21 Yaş altı İtalya-Çek Cumhuriyeti maçında övgü dolu sözler aldı, övgü dolu yazılar yazıldı. Onunla gurur duyduk. Kriterleri ve form grafiğiyle bu maça layıktı ve MHK tarafından da bu maça atanmıştır" diye konuştu.

"HER KULÜBE EŞİT MESAFEDEYİZ"

Mustafa Çulcu, MHK olarak her kulübe eşit mesafede yakın, eşit mesafede uzak olduklarını ifade ederek, "Lig şu ana kadar zaman zaman hakem hataları olsa da iyi gitti. Kurumsal sorumluluğumuzu bilerek, gereksiz açıklamalardan kaçınıp, sadece futbola katkı sağlamak ve hizmet amacıyla görev anlayışımızı devam ettirmek inancındayız. Hepimizin hedefleri vardır, ancak hedeflere giderken değerleri yitirmeden değerlerimize sahip çıkarak hareket etmek arzu edilendir. Her kuruma saygı duymaktayız. Bu saygınlık ve sorumluluk içinde hafta sonu oynanacak maçta hakem Bülent Demirlek'e ve diğer tüm hakem arkadaşlarımıza ligin sonuna kadar oynanacak tüm müsabakalarda sonsuz başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!