Mustafa Çulcu: Cüneyt Çakır'ın hoşgörü derbisi!

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: Cüneyt Çakırın hoşgörü derbisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 23:08

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi Cüneyt Çakır'ın performansını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Mustafa Çulcu: Cüneyt Çakırın hoşgörü derbisi
DAKİKA 2: HAKEMİN YORUMUNA SAYGI DUYMALIYIZ
Alper-İsmail mücaelesinde, İsmail omuzuna dokunduğu anda Alper kendini yere bıraktı ve faulü aldı. Bu faul sonrasında da ilk gol geldi. Hakemin yorumuna saygı duymalıyız çünkü pozisyon tam önünde oldu.

DAKİKA 10: DEVAM KARARI DOĞRU
İsmail ile Caner'in Beşiktaş ceza alanındaki mücadelesinde sarı lacivertli futbolcu penaltı bekledi. Devam kararı doğruydu. Karara sinirlenen Caner'in el kol hareketini hakem tolore etti.

DAKİKA 20: CANER VE QUARESMA'YA ÇIKAN SARILAR DOĞRU
Caner-Quaresma mücadelesinde hakemin Fenerbahçe lehine verdiği faul sonrası Caner yine el kol hareketi yapınca sarı kart gördü. Aynı pozisyonda Quaresma da Caner'e arkadan ayağıyla müdahale ettği için sarı kart gördü. İki karar da doğru.

Mustafa Çulcu: Cüneyt Çakırın hoşgörü derbisi
DAKİKA 23: ELLE OYNAMA YOK
Beşiktaş ceza alanı içinde Alexis'in vurduğu top Marcelo'nun göğsünden sekti. Elle oynama gibi gözüktü ama öyle değil. Penaltı yok.

Haberin Devamı

DAKİKA 31: VAN PERSIE-MARCELO MÜCADELESİ PENALTI DEĞİL
Van Persie ile Marcelo'nun Beşiktaş ceza alanı içindeki hava topu mücadelesinde bir çarpışma yaşandı. Penaltı yok, devam kararı doğru.

DAKİKA 33: OLCAY BOŞUNA PENALTI BEKLEDİ
Bu kez Fenerbahçe ceza alanındaki hava topu mücadelesinde Olcay, Mehmet Topal'ın hareketinde penaltı bekledi. Burada da devam kararı doğru.

Mustafa Çulcu: Cüneyt Çakırın hoşgörü derbisi
DAKİKA 37: BECK'E MİNİMUM SARI KART ÇIKMALIYDI
Beck'in topa vuruşu sırasında Volkan Şen sırtını dönerek rakibine müdahale etti. Bu sırada Beck'in ayağı Volkan'ın sırtına geldi. Şiddeti ve hızı düşük bir kontak var. Minimum sarı olmalıydı ancak hakem bunu kazara yapılan bir temas olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

DAKİKA 41: CANER'E HOŞGÖRÜLÜ DAVRANDI
Cüneyt Çakır, Caner'in Beck ile girdiği ikili mücadelenin ardından kendisine yaptığı harekete hoşgörülü davrandı.

DAKİKA 52: BU SEFER SOSA'YA HOŞGÖRÜ!
Caner-Sosa mücadelesinde Sosa'ya sarı kart çıkabilirdi. Hakem bir kez daha hoşgörülüydü.

DAKİKA 57: OFSAYT DEĞİLDİ, DOĞRU KARAR
Fenerbahçe'nin iki kademeli ofsayt beklentisi vardı. İlkinde Marcelo, ikincisinde onun verdiği pas sonrası Atiba'nın pozisyonlarında ofsayt beklendi, ancak Kjaer ofsaytı bozuyordu. 2 no'lu yardımcı hakemi doğru kararından dolayı kutluyoruz.

DAKİKA 59: VOLKAN ŞEN'E SARI ÇIKMALIYDI
Sosa Fenerbahçe ceza alanına girmek üzere iken Volkan Şen kendisini çekip düşürüd. Pozisyon dışarıda olduğu için penaltı değildi. Ancak Volkan Şen'e sarı çıkarabilirdi.

Mustafa Çulcu: Cüneyt Çakırın hoşgörü derbisi
DAKİKA 65: VOLKAN ŞEN VE SOSA'YA ÇIKAN SARILAR DOĞRU
Beşiktaş lehine çalınan bir faul sonrası yine 2 no'lu yardımcının önünde duran topa Volkan Şen ayağıyla hafifçe vurdu. Bunu gören Sosa, Volkan Şen'e diziyle dokunuş yaptı. Her ikisi de sinirlendi ve didişme yaşandı. Sosa, Volkan'ı ensesinden tuttu, Volkan da onun boynuna bir hareket yaptı. Hakem ikisine de sarı kart çıkardı. Doğru karar.

Haberin Devamı

SONUÇ: ÇAKIR KONTROLÜ KAYBETMEDEN YÖNETTİ
Hakem Cüneyt Çakır zorlu derbiyi alışılagelmişin dışında bazı sert mücadelelere izin vererek yönetti. Kart tasarruflarında haklı olduğu yerler vardı. Kullandığı kartlar doğruydu. Ama Caner ve Beck'e fazla hoşgörülüydü. Hakem açısından çok sıkıntılı pozisyonlar olmasına rağmen kontrolü kaybetmeden yönetti. Yardımcılarıyla da iyi bir işbirliği içerisindeydi.

BAKMADAN GEÇME!