Mustafa Çulcu: Cüneyt Çakır yeni bir taktik geliştirmiş!

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: Cüneyt Çakır yeni bir taktik geliştirmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 20:01

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, şampiyonluk yolunda hayati önem taşıyan Akhisar Belediyespor-Beşiktaş maçının hakemi Cüneyt Çakır'ın performansını hurriyet.com.tr için değerlendirdi.

Haberin Devamı

Hakem Cüneyt Çakır hakkında ilginç bir yorum yapan Mustafa Çulcu, "Bu maçta Cüneyt Çakır yeni bir taktik geliştirmiş! Hiçbir şekilde riske girmedi, rakibe yapılan hemen her müdahaleye faul düdüğü çaldı. Bunun sonucunda ilk yarıda tam 28 defa faul kararı (Akhisar 15, Beşiktaş 13) verildi ki, bu Cüneyt Çakır'ın standartlarının çok üstünde. İkinci yarıda daha az faul düdüğü çaldı. Oyuncuların, futbolu oynamak istediği oranda oyunu salması, usta bir hakemlik taktiğiydi. Oyun her an kızışmaya müsaitti, skorun her değişiminde ve kaleci Fatih'in sırtına atılan cisim sonrası yaşanan olaylar bunun göstergesiydi. Çakır sonuçta başarılı bir maç yönetti."

Çulcu, ilk yarının son dakikasında Beşiktaş aleyhine verilen penaltı kararı için de şunları söyledi:

Mustafa Çulcu: Cüneyt Çakır yeni bir taktik geliştirmiş
"Merter'in kafa vuruşunda top Beşiktaş ceza sahasındaki Alexis Delgado'nun eline çarptı. Alexis'in kolları havada ve açık. Bu şekilde alan genişlemesi yapıyor. Tam kurallarda anlatıldığı şekilde çok net bir penaltı. Karar doğru."

 

Haberin Devamı

 Mustafa Çulcu, Beşiktaş'ın 81. dakikada ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golü için de, "Pası veren İsmail ofsayttı, 2 no'lu yardımcı hakemin ofsayt bayrağı doğruydu" yorumunu yaptı.

BAKMADAN GEÇME!