Muslera ve Lugano devleşti Tangocular veda etti

Güncelleme Tarihi:

Muslera ve Lugano devleşti Tangocular veda etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2011 09:56

Arjantin'de düzenlenen Kupa Amerika Turnuvası çeyrek final karşılaşmasında Uruguay, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten maçta Arjantin'i penaltılar sonucunda 5-4 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Estadio Brigadier General Estanislao López'de oynanan karşılaşmada Uruguay takımı karşılaşmanın 6. dakikasında Perez'in attığı gol ile mücadelede 1-0 öne geçerken; Arjantin takımı bu gole 18. dakikada Messi'nin asistinde Higuain'in attığı gol ile cevap verdi.

Takımlar 90 dakika boyunca birbirlerine üstünlük sağlayamazken, maç 15'er dakikalık uzatma devresine gitti. Her iki takım uzatma dakikalarında da birbirlerine üstünlük sağlayamayınca, mücadele penaltı atışlarına gitti. Arjantin'de Carlos Tevez penaltı atışından yararlanamayan tek isim oldu ve Uruguay penaltı atışlarında rakibini 5-4 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Uruguay takımında Perez 6. dakikada ve Arjantin takımında Mascherano 87. dakikada gördükleri kırmızı kartlar ile takımlarını 10 kişi bırakan isimler oldular.

Haberin Devamı

Uruguay takımının kaptanlığını yapan Fenerbahçe'nin tecrübeli defansı Diego Lugano karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve son saniyeye kadar sahada kaldı. Lugano Arjantin forvetlerine geçit vermeyerek maç boyunca muhteşem bir performans sergiledi.

MUSLERA DEVLEŞTİ!

Galatasaray'ın yeni kaleci transferi Muslera, yaptığı kurtarışlar ile karşılaşmanın kahramanıydı. Karşılaşmanın 79. dakikasında gelişen Arjantin atağında Messi defansın üstünden attığı pasta Higuain'in top ile buluşturdu. Topla buluşan Higuain kaleye dönerek iyi bir vuruş yaptı fakat Muslera bu güzel şutu iyi bir şekilde kurtararak kornere gönderdi.

Fernando Muslera, karşılaşmada bir başka kritik kurtarışa ise son dakikada imza attı. Oyuna sonradan giren Carlos Tevez'in kullandığı frikikte top barajdan sekti ve Higuain' geldi. Higuain'in yakın mesafeden yaptığı vuruşta Muslera yine gole izin vermeyen isimdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!