Muratbey Uşak Sportif mucizesi!

Güncelleme Tarihi:

Muratbey Uşak Sportif mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 22:59

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Muratbey Uşak Sportif mucizesi yaşanıyor. Toplam oyuncu bütçesi 2 milyon 850 bin TL olan kırmızı lacivertli takım, 47 milyonluk Darüşşafaka Doğuş ve 20 milyonluk Galatasaray Odeabank'ı devirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Muratbey Uşak Sportif, Spor Toto Basketbol Ligi'nin en düşük bütçeli takımlarından biri... Basketfaul'un haberine göre, Ege ekibinin yıllık oyuncu bütçesi 2 milyon 850 bin TL. Bu paranın 2 milyon TL'si takımdaki altı yabancı oyuncuya ayrılmış. Geri kalan 850 bin TL ise yerlilere... Ancak, bütçesi küçük Uşak Sportif, sahada çok büyük işlere imza atıyor.

Kırmızı lacivertli takım, bu sezon oynadığı 4 lig maçında 3 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. Tek yenilgisini Torku Konyaspor'dan alan Uşak Sportif, buna karşın Rönesans TED Kolejliler ile ligin iddialı ekipleri Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Odeabank'ı yenmeyi başardı.

Muratbey Uşak Sportif mucizesi

DAÇKA'NIN TAHMİNİ BÜTÇESİ UŞAK'IN 20 KATI
Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Odeabank önünde alınan galibiyetler son derece önemli, zira iki takımın da bütçeleri Uşak Sportif'ten en az 10 kat fazla. Ligde şampiyonluğu hedefleyen Daçka'nın bütçesi yaklaşık 15 milyon Euro (47 milyon TL), Galatasaray'ın bütçesi ise 7 milyon dolar (20.5 milyon TL).  

Haberin Devamı

Muratbey Uşak Sportif mucizesi

ALTI YABANCI OYUNCUNUN YILLIK ÜCRETİ 700 BİN DOLAR
Muratbey Uşak Sportif'in kadrosunda bulunan 6 yabancı oyuncunun yıllık toplam ücreti 700 bin dolar. Halen ligde sayı krallığında üçüncü sırada bulunan, hafta sonu Galatasaray maçını 22 sayıyla oynayan çaylak De Angelo Harrison'un yıllık ücreti 90 bin dolar. Takımdaki altı yabancıdan dördünün yıllık kontratları 100 bin doların altında...

Muratbey Uşak Sportif mucizesi

BAŞANTRENÖR AYNI ZAMANDA KULÜBÜN KURUCUSU
Muratbey Uşak Sportif'in dikkate değer başka bir yönü ise, başantrenörlük görevini aynı zamanda kulübün kurucuları arasında yer alan Ozan Bulkaz'ın yapıyor olması. 

Muratbey Uşak Sportif'in bu sezon oynadığı maçlar:
Rönesans TED Ankara Kolejliler (D): 92-86
Darüşşafaka Doğuş: 72-70
Torku Konyaspor (D): 64-75
Galatasaray Odeabank: 73-71

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!