Mükremin kırdı geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Mükremin kırdı geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 16:18

Yılmaz Erdoğan, seminerde hakemleri gülme krizine soktu.

Haberin Devamı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde devam eden Türkiye Futbol Federasyonu ‘Süper Lig A Klasman Hakem ve Süper Lig Yardımcı Hakem Ara Semineri’, Yılmaz Erdoğan'la şenlendi. Seminerin akşamki bölümünde sahneye çıkan Yılmaz Erdoğan, esprileriyle hakemleri kahkahalara boğdu. Özellikle kadın hakemler ve MHK Başkanı Mustafa Çulcu, esprilerle kendinden geçti. Hakemlik mesleğinin zorluklarını anlatan Erdoğan, kendisini izleyen yüzlerce hakem tarafından uzun süre alkışlandı.

İŞTE ESPRİLER:

* “Sahaların bu yalnız insanları. Çünkü, en yakın arkadaşınız 75 metre ileride. Sahada dört kişisiniz hepsi bir yerde. En fenası çizgi hakemliği. Hemen yanında gladyatör sevenler var ve sen hemen onların yanındasın. Hocanızın dediği gibi, empatik ol falan diyorlar. İşe yarıyor mu yani?”

Haberin Devamı

* “Türk futbolunda dikkat edin kanat futbolcuları yetişmiyor. Bunun tek nedeni trübüne yakınlık. Duyuyorsun çünkü. Trübünde 40 bin tane teknik direktör var ve her biri farklı bir şey söylüyor. Bir yere de gidemiyorsun. Tam babalarının malısın yani.”

* “Ben yıldız takımdayken, ilk resmi maçımda, hakeme ‘rakipten gelen top ofsayt olur mu?’ dedim. Hakem bana, ‘kuralları senden mi öğrenecem. çiktir ordan lan’ dedi. Ben ilk hakem oteritesi ile o maçta karşılaştım.”

* “Hakeme maçın başında şey denir; ‘hocam bu dört numara bana devamlı vuruyor. Haberin olsun’ (yani beni takip et). Hocayla bir ittifak meselesidir.”

* “Erman hocayı dinlerken sakin olun ve yorumları izlemeyin. Çıkınca yengeye söyleyin değiştirsin kanalı. Şu soruyu ben hala anlayamıyorum. ‘Peki hakemi nasıl buldun?’ Ben bulmadım federasyon göndermiş.”

* “Gerçekten benim gibi içinizde bir takıma gıcığı olan var mı?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!