Muhteşem kapanış

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem kapanış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2007 22:20

Turkcell Süper Lig 2006-2007 sezonu son maçında, şampiyon Fenerbahçe, Ankaragücü'nü sahasında 3-1 yenerek, taraftarlarına galibiyetle veda etti.

Haberin Devamı

Maç öncesi şampiyonluk kupasına kavuşan Fenerbahçe, ilk yarısında zorlandığı karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında coştu: 3-1. Ankaragücü karşısında 1-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, Kezman (2) ve Ümit Özat'ın golleriyle sonuca gitti.

ÖNEMLİ DAKİKALAR

İlk on dakikada pozisyon yok.

Dakika 14: Mustafa Özkan, Deniz'den kaptığı topla rakip sahayı geçti. Yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu. Top direğin dibinden auta gitti.

Dakika 16: Alex'in yaklaşık 40 metreden attığı pasla Tümer Metin bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sert vurdu, Serkan topu kontrol etmeyi başardı.

Dakika 18: Tümer rakip ceza sahası içerisinde Abdurrahman'dan sıyrıldı. Serkan'la bir kez daha karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top direkten döndü. Dönen topu Kezman tamamlayarak ağlara gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Haberin Devamı

Dakika 25: Alex'in pasında Tuncay sağ kanattan çok süratli bir şekilde rakip ceza sahasına girdi. Ortasında arka direkte bom boş pozisyonda olan Kezman topa yetişemeyince F.Bahçe mutlak bir golden oldu.

Dakika 32: Ankaragücü'nün kullandığı serbest vuruşu Mustafa Özkan kullandı. Kaleye çok sert giden topu son anda direk dibinde kaleci Serdar kornere çeldi.

Dakika 35: Petkov'un ortasında kale sahası üzerinde boş kalan Bebbe, şık bir kafa vuruşuyla takımını deplasmanda öne geçirdi. 0-1

İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarı başladı.

Dakika 55: Maça gözyaşlarıyla başlayan Ümit Özat, Fenerbahçe'ye golle veda etti. Alex'in soldan ortasına ön direkte iyi yükselen Ümit, skora eşitlik getirdi: 1-1.

Dakika 62: A.gücü atağında Tita'nın sert şutunu Volkan harika bir refleksle çeldi. Dönen top ani F.Bahçe atağına dönüştü. Kezman bir anda kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı vuruşunda top Serkan'dan döndü. Topu ısrarla takip eden Kezman sıfıra yakın bir yerden topu adeta iğne deliğinden geçirerek golünü attı. 2-1

Dakika 63: Santra yapılır yapılmaz F.Bahçe kaptığı topla gole bir kez daha yaklaştı. Kezman'ın köşeye giden şutunu kaleci Serkan mükemmel çeldi. 

Dakika 81: Fenerbahçe yakaladığı kontraatak şansını çok iyi kullandı. Tuncay çok hızlı bir şekilde rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına girer giermez topu Kezman'a verdi. Kezman önce Serkan'ı çalımladı sonra da topu boş ağglara gönderdi. 3-1

Haberin Devamı

Dakika 85: Bebbe F.Bahçe defansında üç oyuncuyu çalımlayarak kaleci Volakn'la karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Volkan gole izin vermedi.

Dakika 89: Alex'in ara pasıyla topla buluşan Kezman yine kaleci Serkan'la karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top direğin yarım metre kadar yanından auta gitti.

Karşılaşma sona erdi.

FENERBAHÇE: 3 - ANKARAGÜCÜ: 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Ok, Serkan Akarca
Fenerbahçe: Serdar (Dk. 39 Volkan), Önder, Edu, Can, Ümit (Dk. 59 Uğur), Tuncay, Deniz, Aurelio, Tümer (Dk. 42 Deivid), Alex, Kezman
Ankaragücü: Serkan, Abdurrahman (Dk. 60 Tita), Hakan (Dk. 71 Da Silva), Emre Güngör, Petkov, Yasin, Sedat Bayrak, Sedat Yeşilkaya, Murat x (Dk. 46 Burak), Mustafa, Bebbe
Goller: Dk. 35 Bebbe (Ankaragücü), Dk. 55 Ümit, Dk. 62 ve 81 Kezman (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 64 Kezman (Fenerbahçe), Dk. 65 Yasin (Ankaragücü)

NOTLAR

Haberin Devamı

Fenerbahçeli taraftarlar, Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunda şampiyon olan futbolcularına sevgi gösterilerinde bulundu.

Ankaragücü maçı öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolcuları toplu olarak tribünlere çağıran taraftarlar, daha sonra da tek tek oyuncuları çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

Tuncay ve Alex'in tribünleri selamlaması taraftarlar arasında en büyük coşkuyu yarattı. Taraftarlar, sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan ve henüz takımda kalıp kalmayacakları kesin olarak belli olmayan iki futbolcuya, tezahüratlarla büyük ilgi gösterdi. Taraftarların tribünlere çağırdığı ilk oyuncunun Tuncay olması da dikkat çekti.

ZICO KADROYU BOZMADI

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, takımı için prestij mücadelesi niteliğini taşıyan Ankaragücü maçında, ligdeki klasik kadrosunu bozmadı.

Zico sadece, sarı kart cezası nedeniyle bu maçta kadroda yer almayan Lugano'nun yerine savunmada Can'a görev verdi.

Fenerbahçeli futbolcular sahaya, “100 Yıllarca Yaşa Fenerbahçe” yazılı pankartla çıktı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, maç öncesi sahaya “Şampiyonlar Ligi'nde Başarılar” pankartıyla çıkan Ankaragücü futbolcularını, tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

"SUYUNU BOŞA HARCAMA" PANKARTI

Fenerbahçeli futbolcular, ısınmak için sahaya çıkarken Tema Vakfı'nın “Suyunu boşa harcama” pankartını taşıdı.

Haberin Devamı

Taraftarlara bir an sahaya çok sayıda su dolu plastik bardak atılan Galatasaray maçını hatırlatan pankart, tribünlerde esprilere neden oldu.

Fenerbahçeli futbolcular Deniz ve Edu, ısınmak için sahaya çıktıklarında minik oğullarını da yanlarında bulundurdu. İki minik takım ısınırken futbolcularla birlikte koşup bir süre top oynadı.

TRİBÜNLERDEN GALATASARAY'A GÖNDERME

Tribünlerde de “Su” konusunu işleyen pankartlar dikkat çekti. Maraton üst tribününde “Su akar güldür güldür, cim bom gel bizi güldür”, “Su küçüğün söz büyüğün”, “Taşıma suyla değirmen dönmez” gibi pankartlar yer aldı.

Taraftarlar, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile yaptığı derbi maçtan sonra, sarı-kırmızılı bazı futbolcuların bayrak dikilmesin diye sahada bir süre beklemesine gönderme yapan, “Siz bekleye durun, biz bayrağı Everest'e diktik” şeklindeki pankartı da tribüne astı.

VAN HOOİJDONK MAÇI İZLEDİ

Fenerbahçe'de 2003-2004 ile 2004-2005 sezonlarında forma giyerek iki sezon üst üste şampiyonluk gören Hollandalı futbolcu Van Hooijdonk da, eski takımının maçını izledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, sarı-lacivertlilerin kupa törenini seyreden Hollandalı oyuncu, daha sonra Ankaragücü maçını izledi.

Öte yandan, Fenerbahçe'nin Migros kale arkası üst tribününde kavgalı iki taraftar grubu arasına sezonun son maçında da çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!