Muhteşem gala

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem gala
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

TSYD Kupası’nda perde, iki dev maçla açılıyor

Alsancak Stadı'nda günün ilk randevusu saat 18.00'de Karşıyaka ile Bucaspor arasında. Saat 20.00'de başlayacak ikinci karşılaşmada ise Altay ile Göztepe kozlarını paylaşacak

KANTARA ÇIKACAKLAR

Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ‘‘Ege Kupası Dostluk Turnuvası’’ bugün oynanacak iki maçla başlayacak. Alsancak Stadı'nda günün ilk randevusu saat 18.00'de Karşıyaka ile Bucaspor arasında. Saat 20.00'deki ikinci maç ise Altay ile Göztepe'yi karşı karşıya getirecek.

KSK-BUCA RÖVANŞI

Geçen yılki turnuvanın da açılış maçını yapan KSK ve Buca, bugün yine perdeyi açan takımlar olacak. Karşıyaka, oturmuş kadrosuyla ilk sınavdan yüzünün akıyla çıkmayı amaçlarken, geçen yıl TSYD'da rakibine 3-0 mağlup olan Bucaspor güçlü rakibinden rövanşı alarak yeni sezon öncesi moral bulmayı hedefliyor.

DEVLERİN BULUŞMASI

Hiç kuşkusuz, İzmir'in kalbi saat 20.00'de başlayacak Altay-Göztepe maçında atacak. Geçen sezon 1.Lig'den düşen kadrolarını önemli ölçüde değiştiren iki ekip, yeni sezonda ne yapabileceklerinin yanıtını bu turnuvada alacak. Bilet fiyatları kapalı 2.5, açık 1.5 milyon, öğrenci (açık) 750 bin, bayanlar (açık - kapalı) 500 bin lira.

ZAMAN TÜNELİ

Altay - Göztepe 201. randevuda

ALTAY ile Göztepe, bugün 201. kez karşılaşacak. Gazeteci Aydın Sevgel’in verdiği bilgilere göre 11 Ekim 1926'da başlayan rekabette Altay 91, Göztepe 53 galibiyet alırken, 53 maç berabere bitti, 3 karşılaşma yarıda kaldı. KSK ile Buca ise 41. randevuya çıkacaklar. İlk kez 12 Haziran 1931’de karşı karşıya gelen iki ekip arasında bugüne dek oynanan 40 maçın 26'sını Karşıyaka 6’sinı Buca kazandı, 8 karşılaşma da berabere bitti.

34. kupa

BU yıl 34.’sü düzenlenen turnuvada kupa rekoru, 12 kez şampiyon olan Altay'a ait. Altay'ı 9 kupayla Karşıyaka izlerken, Göztepe 8, Altınordu 2, Denizlispor ile Aydınspor ise 1'er kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Golcülerin savaşı

TSYD Kupası’nın ilk gün maçlarında takımlarının en büyük gol silahları olan Altaylı Ali, Bülent, Göztepeli Ümit, KSK’li Zafer ve Bucalı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!