Muay Thai'de fırtına dindi

Güncelleme Tarihi:

Muay Thaide fırtına dindi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 00:00

Bir Tayland sporu olan ve yurdumuzda yaygınlaşmaya başlayan Muay Thai (Thai Boks) Süper Ligi Yarı Final 10'uncu ayak maçları Antalya'nın Demre İlçesi'nde yapıldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Alanı'nda kurulan ringte gerçekleşen karşılaşmaları Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Bayraktaroğlu, Muay Thai Boks Federasyonu Başkanı Halil Durna, Başkan Yardımcısı Hasan Yıldız, federasyon üyeleri ve çok sayıda Demreli izledi. Türkiye'de 12 ayakta ve 12 değişik yerde yapılan Muay Thai'nin her ayağında 20 kadın ve erkek sporcu 10 maç yaptı. Demre'deki 10'uncu ayak maçlarına Bitlis, İzmir, Ankara, Mersin, Tekirdağ, Kocaeli, Hatay, İstanbul, Afyon, Kırşehir, Manisa, Bursa ve Kayseri bölgelerinden sporcular katıldı.

Aralarında Avrupa Kupası Şampiyonu Özlem Taşpınar, Ahmet Uysal ve Eda Eroğlu'nun da bulunduğu sporcular mücadele içinde geçen maçlarla izleyicileri çoşturdu. Boks ve karate karışımı bir dövüş sporu olan ve müzikle yapılan thai boks maçlarında, sporcular zaman zaman ringin dışına taştı. Avrupa Kupası Şampiyonu Eda Eroğlu ile Avrupa Kupası üçüncüsü Ceylan Gergeş'in maçında, sakatlanan Gergeş hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Maçlar sonunda sporculara madalya ve katılım belgesi verildi. Lig maçları sonunda şampiyon olan sporcular, Türkiye'yi Dünya Muay Thai Boks Kupası'nda temsil edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!