MTB Cup'ta Polonya rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

MTB Cupta Polonya rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2015 15:57

Arnavutköy Belediyesi ve Salcano’un sponsorluğunda yapılan Salcano Arnavutköy MTB CUP'ta, erkeklerde ve kadınlarda ilk sıraları Polonyalı sporcular aldı.

Haberin Devamı

Arnavutköy’de yer alan Devlet Hastanesi’nin arkasındaki ormanlık alanda düzenlenen parkurda yapılan yarışlarda 16 ülkeden yaklaşık 120 sporcu pedal bastı.

Rio Olimpiyatları için puan verme yarışı niteliğinde de taşıyan Uluslararası Salcano Arnavutköy MTB CUP’ta Kadınlar ve Erkekler Elit Kategorisi’nde birinciliği Polonyalı bisikletçiler aldı. Türkiye’den en iyi derece elde eden sporcu ise 8’inci olan Abdulkadir Kelleci oldu.

MTB Cupta Polonya rüzgarı

Erkekler Elit Kategorisi’nde ilk üçe giren isimler şu şekilde:
1 - Marek Konwa (Polonya)
2 - Andras Parti (Macar)
3 - Deriklis İlias (Yunanistan)

Kadınlar Elit Kategorisi’nde ilk üçe giren isimler şu şekilde:
1 - Alexandra Davidoiç (Polonya)
2 - Ekatarina Anoshina (Rusya)
3 - Lejla Tanoviç (Bosna Hersek)

Haberin Devamı

MTB Cupta Polonya rüzgarı

BAYRAM AKGÜL: ERKEKLERDE OLİMPİYATA ÇOK YAKINIZ
Yarışın sponsorluğunu yapan Salcano'nun yönetim kurulu üyesi Bayram Akgül ise, Türk bisiklet sporu açısından önemli başarılar elde edildiğini söyledi. Akgül, "Türkiye hem bayanlarda hem de erkeklerde önemli puanlar aldılar. Bu Türkiye’nin olimpiyatlara gitmesi için güzel bir sonuç oldu. Kapadokya’daki yarışlarda yaklaşık 100 puan almıştık, burada da 40-50 puan alındı. Bunlar bizi erkeklere olimpiyatlara daha fazla yaklaştırdı. Bayanlarda ise, hala çok uzağız. Umarım Mayıs’ın 22’sine kadar bu kotayı kapatırız" dedi.

"İSRAİLLİ VE İRANLI SPORCULAR BERABER YARIŞTI"
Bayram Akgül, 16 ülkenin katıldığı yarışlara İsrail ve İranlı sporcuların da katıldığına dikkat çekerek, "İsrail ile İran beraber yarıştılar. Polonyalı, Türk, Rus, Kazak, Bosna, Sırbistan böyle geniş spektrumda dünyanın en geniş yarışlarından bir tanesi oldu ve sanırım önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu kategorisinin üstüne çıkan bir yarış olacak. O anlamda da bizim açımızdan gayet iyi oldu. Firma olarak, Arnavutköy Belediyesi'nin ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu tip yarışlarını desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!