Mourinho’ya oruç tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Mourinho’ya oruç tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 00:00

İtalya’daki İslami Cemiyetler ve Örgütler Birliği’nin başkanı Nur Dahan, “Sanırım Mourinho, biraz daha az konuşarak da yapabilir. İnançlı Hıristiyan, Yahudi ya da Müslüman olmak yarattığı dingin psikolojiyle sahada performansı artırabilir” dedi.

Haberin Devamı

INTER Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun oruçlu olduğu için Ganalı Sulleyman Ali Muntari’nin iyi oynayamadığını söylemesi Müslümanların tepkisini çekerken, spor dünyasında tartışma yarattı. İtalya’daki İslami Cemiyetler ve Örgütler Birliği’nin başkanı Nur Dahan, Portekizli teknik adama sert tepki gösterdi. Inter pazar günü Bari ile evinde 1-1 berabere kalırken, ilk yarım saat sonunda Mourinho, Muntari’yi oyundan aldı. Mourinho, maç sonrası da Ganalı oyuncunun oruçlu olduğu için iyi performans sergileyemediğini belirterek, “Muntari’nin Ramazan’la ilgili sorunları var, belki bu sıcakta oruç tutması iyi değil. Ramazan, bu yıl bir futbolcu için iyi bir döneme denk gelmedi” dedi. Muntari’nin oruçlu olması nedeniyle pazar günkü Milano derbisinde yer almaması gündeme geldi. Bunun üzerine Muntari’nin fizyoterapisti orucun herkesi aynı şekilde etkilemediğini, dolayısıyla Ganalı oyuncunun oruçlu sahaya çıkmasında bir sakınca olmadığını savundu.

Avantaj sağlayabilir
İtalya’daki İslami Cemiyetler ve Örgütler Birliği’nin başkanı Nur Dahan ise “Sanırım Mourinho, biraz daha az konuşarak da yapabilir. Spor Tıbbı Enstitüsü’nün yaptığı araştırmaya göre oruç tutan kişinin akli ve psikolojik istikrarı, kişiye sahada avantaj sağlayabilir. İnançlı Hıristiyan, Yahudi ya da Müslüman olmak yarattığı dingin psikolojiyle sahada performansı artırabilir” dedi. Milan’ı yenik düşüren 2-1’lik skoru belirleyen Siena takımından Abdülkadir Ghezzal ise, “İzin günlerimde oruç tutuyorum, maç ya da antrenman olduğunda tutmuyorum” ifadesi kullandı.

Haberin Devamı

Üç büyüklerde maç günü oruç tutulmuyor

FUTBOLDA oruç tartışması hemen her Ramazan’da Türkiye’de de gündeme gelen bir konu oldu. Bu sezon G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, “Benim için yalnızca performansınız önemli” uyarısını yapıp oyuncularına oruç tutma konusunda kısıtlama getirmedi. Ancak futbolcular kendi aralarında maç günleri ve maçtan bir gün önce tutmama kararı aldı. F.Bahçe’de teknik patron Christoph Daum, maç günleri oruç tutulmasına izin vermiyor. Beşiktaş’ta ise teknik direktör Mustafa Denizli maç günleri ile bir gün öncesi de öğleden sonra idman olduğunda oruç tutulmamasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!