Mourinho: Galatasaray zor bir rakip

Güncelleme Tarihi:

Mourinho: Galatasaray zor bir rakip
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2014 18:13

Chelsea'nin Portekizli hocası Jose Morurinho, Galatasaray'ı yakından tanıdığını ve kendilerini İstranbul'da nasıl bir atmosfer beklediğini bildiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'ndeki hedeflerinin her zaman olduğu gibi başarılar elde etmek olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü; "Şampiyonlar Ligi’nin, futbolda herkesin kazanmak istediği bir yarış olduğunu düşünüyorum. Bu lig, kulüpler açısından en büyük rekabet ortamı. Bu yarışta normalde tüm büyük kulüpler yer alıyor. Bu, her büyük kulübün katılmak istediği ve her oyuncunun, her antrenörün kazanmayı hayal ettiği bir yarış."

Maviler'in performansı hakkında da yorumda bulunan Portekizli hoca, "Dört galibiyet ve iki mağlubiyetin takımın kalitesini biraz gösterdiğini düşünüyorum. Ancak bu, aynı zamanda tutarsızlığı da gösteriyor" dedi.


Chelsea'deki yeni dönemi ve takımdaki yeni oyuncular hakkında da yorumlarda bulunan tecrübeli hoca özellikle Azpelicueta ve Oscar üzerinde durdu. "Azpelicueta çok sevdiğim bir oyuncu tipi. 11 Azpelicueta’nınbulunduğu bir takımın yarışmayı kazanacağını düşünüyorum. Çünkü futbol sadece yetenek işi değil, aynı zamanda karakter ve kişilikle de ilgili ve Azpelciueta’da kazanan bir kişiliğin tüm işaretleri bulunuyor.

Oscar ise farklı bir profil. Fantastik bir yetenek ve adidas takımı olan Chelsea’de ikinci yılı, Brezilya Milli Takımı’nda da neredeyse ikinci yılı olacak, bu yüzden yavaş yavaş ilerliyor. Fiziksel olarak en iyi duruma gelmesi için zamana ihtiyacı var. Taktik olarak çok açık biri, öğrenmeyi çok istiyor ve teknik olarak tipik bir Brezilyalı yetenek. Bu nedenle Oscar, bu rekabette iz bırakmak için gerekli her özelliğe sahip."


"GALATASARAY'IN BİZİ ZORLAYACAĞINDAN EMİNİM"
İngiliz ekibini İstanbul'da zorlu bir atmosferin beklediğini belirten Mourinho, Galatasaray'ı da yakından tanıdığını da söyledi. "Son sezonda Galatarasay’a karşı oynadım. Bu nedenle takımı iyi biliyorum, atmosferi iyi biliyorum, onlara karşı oynamanın – özellikle de Türkiye’de - zorluklarını iyi biliyorum. Ancak bu durum sadece Türkiye için geçerli değil. Bu nedenle bizim tam tersimiz bir takıma karşı oynuyoruz. Çok deneyimli bir takım, en iyi oyuncular, evlerinde muhteşem bir atmosfer, nasıl rekabet edeceğini ve rakibini nasıl zor durumda bırakacağını iyi bilen insanlar. Ve ilk maç İstanbul’da olacağı için bizi zorlayacaklarından eminim."


Adidas Gamedayplus nedir?
Mourinho'nun açıklamalar yapığı Adidas Gamedayplus, 2013/14 UEFA Şampiyonlar Ligi boyunca futbolculara ve teknik direktörlere sahne arkası erişim olanağı, derinlemesine canlı maç istatistikleri, Coach oyuncu verileri sağlıyor. Önde gelen futbol yazarlarından uzman yorumları ve herkese açık inanılmaz ödüllerle de futbol severleri aksiyona yaklaştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!