Mourinho depremi

Güncelleme Tarihi:

Mourinho depremi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 00:00

Abramoviç ile ters düşen ünlü teknik adamın Chelsea ile yolları ayrıldı. Mourinho’nun istifa mı ettiği yoksa görevine son mu verildiği açıklanmadı. Yerine kulüpteki Grant ile Clarke’ın görevi üstlendiği açıklandı.

İNGİLTERE Premier Ligi’nin ünlü kulübü Chelsea, Jose Mourinho ile yollarını ayırdı. Sürpriz ayrılığı Chelsea Kulübü’nün resmi internet sitesi sabah saatlerinde "Chelsea ve Jose Mourinho karşılıklı çıkarlar çerçevesinde ayrılmaya karar vermişlerdir" denilerek açıkladı. Mourinho’nun görevine son mu verildiği veya istifa mı ettiği net olarak anlaşılamasa da İngiliz kulübünün yeni teknik direktörü adayları olarak Fabio Capello, Marcelo Lippi ve Didier Deschamp isimleri gündeme geldi. Ancak pazar günü oynayacağı Manchester United maçı öncesi sürpriz gelişmenin yaşandığı Chelsea öğleden sonra Portekizli hoca ile çalışan İsrailli Avram Grant ile Steve Clarke’ın takımının teknik patronluğunu üstlendiğini duyurdu.

Ne var ki, açıklamada bu kez de Grant ile Clarke’ın uzun süreli bir anlaşmayla mı yoksa kısa süre için mi bu göreve getirildiği konusu netlik kazanmadı. 2004’te Porto’yu Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaptıktan sonra Chelsea’nin başına gelen ve kulübe tarihinin en başarılı dönemini yaşatan Jose Mourinho, kendine has stili ve maçların ardından girdiği tartışmalarla son yıllara damgasını vurmuştu.

46 milyon dolar istiyor

Bu arada BBC Spor Servisi, yılda 9.6 milyon dolar alan ve sözleşmesinin bitimine 3 yıl kala görevine son verilen Mourinho’nun, Chelsea’den 46 milyon dolar tazminat istediğini ileri sürdü. BBC, Portekizli hocanın avukatlarının, 3 yıllık maaş yanı sıra diğer masraflarının temin edilmesi için hukuki girişimlere başladığını da belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!