Motorlar nefes kesti

Güncelleme Tarihi:

Motorlar nefes kesti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2010 10:03

Şanlıurfa'da düzenlenen “Dünya Serbest Stil Akrobatik Motosiklet Şampiyonası”nın 5. etabı tamamlandı. 11 sporcunun yarıştığı etapta birinciliği Çek Cumhuriyeti'nden Libor Podmol elde etti.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA'DA NEFES KESEN YARIŞ 

GAP Arena Stadyumu'nda akşam saatlerinde başlayan şampiyonada, etabın ilk turunda farklı ülkelerden 11 motosiklet akrobatı yarıştı.
Daha sonra 6 kişinin yarıştığı finalde, birinciliği 286 puanla Çek Cumhuriyeti'nden Libor Podmol, ikinciliği 278 puanla Fransa'dan Brice İzzo, üçüncülüğü ise 262 puanla İspanya'dan Jose Miralles elde etti.

Etabın sonunda dereceye girenlere, madalya ve bakırdan işlenmiş Şanlıurfa hatırası plaket verildi.

Etkinliği, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Suriye'nin Halep, Haseki, Deyrizor ve Humus'tan gelen vali yardımcıları, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve Suriye'nin sınır kentlerinden gelenlerin de bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

Final öncesinde Suriye'nin Halep kentinden gelen halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu etabın sonunda ise Murat Dalkılıç konser verdi.

ŞAMPİYONA

Uluslararası Motosiklet Federasyonu tarafından bu yıl 10'uncusu “The Night Of The Jumps” adıyla düzenlenen “Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası”, dünyanın önde gelen şehirlerinin ardından Şanlıurfa'da devam ediyor.

Bugün GAP Arena'da başlayan ve farklı ülkelerden gelen sporcuların serbest stilde “en yüksek” ve “en uzun” atlayış kategorilerinde mücadele ettiği şampiyonanın, yarınki 6. etabının ardından, İspanya'da devam edeceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!