MotoGP tutkunları İstanbul Park'a

Güncelleme Tarihi:

MotoGP tutkunları İstanbul Parka
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 15:41

Haberin Devamı

İstanbul Park Pisti'nin ev sahipliğini yapacağı yarışın tanıtım toplantısı, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın katılımıyla, Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde yapıldı.

İstanbul'un üst üste büyük organizasyonları başarıyla tamamladığına dikkat çeken Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni katkılarından ötürü tebrik ederek, “Belediyemiz bu organizasyonların sponsoru değil ev sahibidir. İstanbul'umuzu iyi tanıtırsak Türkiye'nin önü açılır. Artık İstanbul'da herhangi bir organizasyonu üstlenmek için başvurduğumuzda kimse tereddüt yaşamıyor. MotoGP yetkilileri de fazla tereddüt etmeden bizi takvimlerine aldılar” dedi.
Atalay ayrıca, İstanbul'la ilgili planlarının devam ettiğini de ifade ederek, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ile Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası için gerekli tesislerin tamamlanmasına çalıştıklarını dile getirdi.

TOPBAŞ: MOTOGP ÖNEMLİ BİR TANITIM ORGANİZASYONU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise konuşmasında, MotoGP gibi dev bir motorsiklet şampiyonasına ev sahipliği yapacak olmalarından ötürü gururlu olduklarını söyledi.

Üst üste ev sahipliğini yaptıkları organizasyonlardan alınlarının akıyla çıktıklarını anlatan Topbaş, “Eğer Şampiyonlar Ligi Finali'nde veya Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sorun yaşamış olsaydık bize MotoGP'yi verirler miydi? MotoGP önemli bir tanıtım organizasyonu. ABD'nin San Fransisco kentinde dahi gençler bana MotoGP için İstanbul'a gelemeyeceklerinden dolayı yaşadıkları üzüntüyü ifade ettiler. Demek ki dünya takip ediyor. Müthiş bir izleyici kitlesi var ve reklam değeri çok yüksek” dedi.

İstanbul'un genetik hafızasında bir dünya başkenti olma özelliği yattığını da vurgulayan Topbaş, “Dünyayı etkileyebiliyor ve takip ediliyorsanız, siz artık bir dünya kentisinizdir. İstanbul özellikle son 1 yılda kendisini tüm dünyaya hissettirdi” şeklinde konuştu.
Diğer yandan Kadir Topbaş, Pakistan'da yaşanan deprem felekati nedeniyle bu ülkeye üç kişilik bir heyet göndererek, incelemede bulunacaklarını ve yaptıkları tespit sonrasında da yardımda bulunacaklarını kaydetti.
Ayrıca, Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, 208 ülkede milyarlarca insanın MotoGP yoluyla evlerini Türkiye'ye açacaklarını söylerken, İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ise bundan önce olduğu gibi MotoGP'de de ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını kaydetti.

SOFUOĞLU'NA KUPA

Superstock 1000cc FIM Cup 2005 Motosiklet Dünya Kupası'nda mücadele eden ve şampiyonluğu kıl payı kaçırarak ikincilikle yetinmek zorunda kalan Türk yarışçı Kenan Sofuoğlu da toplantının son bölümünde yer aldı.
Motosikleti ile toplantının yapıldığı bölümde kısa bir şov yapan ve “Lastik yakma” tabir edilen bir gösteri gerçekleştiren Sofuoğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kupa verdi.
Ayrıca, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da Kenan Sofuoğlu'nu elde ettiği başarılardan ötürü kutladı.

SONA DOĞRU

Toplam 17 ayak üzerinden gerçekleştirilen ve 16. ayak olarak Türkiye Grand Prix'sinin yapılacağı organizasyonda 12 takım ve 21 pilot mücadele ediyor.

İstanbul Park Pisti'nde yapılacak yarış öncesi pilotlar 16 Ekim Pazar günü Avustralya Grand Prix'sinde piste çıkacaklar ve ardından İstanbul'a gelecekler.
Şampiyonada Yamaha Takımı'nun İtalyan pilotu Valentino Rossi, topladığı 306 puanla sezonu şampiyon olarak tamamlamayı garantiledi.

Diğer yandan, MotoGP Dünya Şampiyonası kapsamında 125 cc. ve 250 cc. yarışları da yine İstanbul Park Pisti'nde yapılacak

BÜYÜK TANITIM

İstanbul Park Pisti'nde 21-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek MotoGP 2005 Dünya Şampiyonası Türkiye Grand Prix'si için geniş bir duyuru çalışması gerçekleştirilecek.
Tanıtım çalışmaları kapsamında, 800 bilboard, 600 raket, İETT otobüsleri, metro istasyonları ve İDO terminallerinde asılmak üzere 2 bin afiş hazırlandığı, 3 bin 250 elektrik direğinin ise organizasyon konseptine uygun görsellerle donatılacağı kaydedildi.
İstanbul genelinde 5 noktaya MotoGP konseptine uygun olarak hazırlanmış stantlar kurulacağı belirtilirken, bu stantlarda İngilizce bilen görevlilerin turistler ile vatandaşları bilgilendirerek broşür dağıtacakları açıklandı.

TAKSİM'DE ETKİNLİKLER

MotoGP organizasyonu kapsamında şampiyonanın coşkusunu şehir merkezine taşımak için Taksim Meydanı'nda bir dizi etkinliğin planlandığı kaydedildi.

Motosiklet yarışı tutkunlarının 15-20 Ekim tarihleri arasında Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilecek etkinliklere katılmaları halinde, MotoGP yarışına bilet kazanma fırsatı veren yarışmalara katılabilecekleri, yarış kostümü ve kaskıyla birlikte yarış motosikleti üzerinde fotoğraf çektirebilecekleri, çeşitli DJ'lerin canlı performanslarını dinleme fırsatı bulabilecekleri ifade edildi.

İETT'DEN İSTANBUL PARK PİSTİ'NE SERVİS

MotoGP Türkiye Grand Prix'si süresince İETT, İstanbul Park Pisti'ne otobüs seferleri düzenleyecek.
İETT, 3 gün boyunca Taksim Meydanı, Levent Metro City Alışveriş Merkezi önü, Kadıköy İDO İskelesi önü ve Bostancı İDO İskelesi önünden İstanbul Park Pisti'ne ve yine pistten aynı merkezlere otobüs seferleri gerçekleştirecek.

İstanbul Park Pisti'nde 3 gün sürecek olan şampiyonanın bilet fiyatları ise 20 ile 400 YTL arasında değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!