Morozevich ilk kez kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Morozevich ilk kez kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2012 21:53

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden FIDE Satranç Grand Prix'sinde bir günlük aradan sonra başlanan 5. gün karşılaşmaları sona erdi.

Dünya Satranç Federasyonu (FIDE), Özbekistan Satranç Federasyonu ve Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın başkanı olduğu Özbekistan Kültür ve Sanat Vakfı Forumu (Fund Forum) tarafından organize edilen ve 12 büyük satranç ustasının katıldığı turnuvanın 5. gününde, ABD'li Gata Kamsky, İsrailli Boris Gelfand karşısında ilk defa galibiyet elde ederken, bugüne kadar hiç yenilmeyen Rus Alexander Morozevich ise Ukraynalı Ruslan Ponomeriev'e kaybetti. Turnuvanın diğer karşılaşmasında ise ev sahibi Özbekistan'dan Rüstem Kasimcanov Çin'li Wang Hao karşısında mücadeleden galip ayrıldı.
Azerbaycanlı Şehriyar Mamedyarov ile İtalyan Fabiano Luigi Caruana, Rus satranç ustası Peter Svidler ile Peres Domingues (Küba), Sergey Karjakin (Rusya) ile Peter Leko (Macaristan) arasında yapılan karşılaşmalar beraberlikle sonuçlandı.

Rus satranççılar Alexader Morozevich ve Sergey Karjakin, İtalyan Fabiano Luigi Caruana ve Azerbaycanlı Şehriyar Mamedyarov ile Kasimcanov'un 3'er, Peter Leko, Peter Svidler, Çinli Wang Hao ve Ruslan Ponomariev'in 2.5'ar, Domingues'in 2, Gelfand ve Kamsky'in ise 1.5'ar puanı bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!