Montoya: Ben de şanslıydım

Güncelleme Tarihi:

Montoya: Ben de şanslıydım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2001 00:00

Haberin Devamı

Williams-BMW sürücüsü Juan Pablo Montoya sezon başından beri gösterdiği performansının ödülünü bu hafta sonu İspanya GP'de ikincilik kürsüsüne çıkarak aldı.

Kolombiya'lı pilot sezonun ilk dört yarışında da finish görememiş, hatta ilk pit-stop'unu üçüncü yarışta gerçekleştirebilmişti. Genç pilotun çıkışı Brezilya GP'de şampiyon Michael Schumacher'i geçmesiyle başlamıştı. Aynı yarışta lider durumdayken, Jos Verstappen'in kendisine arkadan çarpmasıyla yarış dışı kalan pilot, takım arkadaşı Ralf Schumacher'in zafere ulaştığı Imola'da da teknik sebepler yüzünden yarışa erken veda etmişti.

İspanya GP'si öncesi ise hem Montoya hem de Williams takımının beklentileri fazla değildi. Özellikle çekiş kontrol'ünü yeterince geliştiremedikleri için bu sistemin yardımı olmadan yarışacak olmaları şanslarını epey azaltmıştı.

Ancak yarışa 12. sırada başlayan Juan Pablo Montoya çok iyi bir çıkış yaptı ve daha ilk turun sonunda altıncılığa kadar yükseldi. Daha sonra bütün yarış boyunca hemen arkasındaki Jacques Villeneuve'nin baskısına başarıyla karşı koyan Williams pilotu, yarışı üçüncü olarak bitirmek üzereyken Mika Hakkinen'in beklenmedik şekilde yarış dışı kalmasıyla ikinci oldu.

İspanyol bir kız arkadaşı olan ve Madrid'de de evi bulunan Kolombiya'lı pilot için burada alınanan ikincilik çok sevindirici oldu. Montoya yarış hakkında şöyle konuştu: "Çok çok mutluyum. Açıkçası bu gün bir podyum derecesi beklemiyordum, arabamı sürmek gerçekten çok zordu. İlk birkaç yarışda çok zorlanmıştım ama beklediğime değdi. Jacques bütün yarış boyunca ensemdeydi, ve beni bir an bile rahat bırakmadı. Genelde baktığımızda çok zor bir hafta sonu geçirdik ve arabamızdan hiç tam performans alamadık. Bu açıdan değerlendirildiğinde, ikinci olduğum için epey şanslıyım."

Montoya çıkıştaki başarısının kendisine bu dereceyi getirdiğini ifade ederken, Barcelona pistinde araba geçmenin çok çok zor olduğunu da hatırlattı. Genç pilot şöyle devam etti: "Çok iyi bir start almak zorundaydım. Bu yüzden biraz agresif davrandım ve risk aldım. İlk pit-stop'da da Jarno'yu (Trulli) geçtim."

Montoya şu anda altı puanla sürücüler sıralamasında yedinci durumda, ve oniki puanlı takım arkadaşı Ralf Schumacher'in üç sıra gerisinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!