Monica Seles Tarihi Yarımada’da

Güncelleme Tarihi:

Monica Seles Tarihi Yarımada’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2015 13:57

TEB Sokak Tenisi, efsanevi tenisçi Monica Seles’in katılımıyla Eminönü’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından, Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) desteğiyle düzenlenen TEB Sokak Tenisi etkinliği, dünyaca ünlü raket Monica Seles’in katılımıyla Eminönü Meydanı’nda düzenlendi. Etkinlik kapsamında çocuklarla tenis oynayan Seles, katılımcıları kendine hayran bıraktı.

Türkiye’de tenisin yaygınlaşması ve gençlerin spor ile tanışması amacıyla, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) desteğiyle düzenlenen TEB Sokak Tenisi etkinliği Eminönü’nde gerçekleştirildi. TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin katılımıyla düzenlenen etkinliğe, TEB BNP Paribas İstanbul Cup için İstanbul’a gelen dünyaca ünlü raket Monica Seles de katıldı. İstanbulluların büyük ilgi gösterdiği Sokak Tenisi aktivitesinde katılımcılarla tenis oynayan Seles, minik sporcularla özel olarak ilgilendi ve sohbet etti.

Haberin Devamı

SELES: ÇOCUKLARLA TENİS OYNAMAK ÇOK HEYECANLI

Tenis kariyerinde 9’u Grand Slam olmak üzere çok sayıda kupa kaldıran kadın tenisinin efsane ismi Monica Seles, İstanbul’un en işlek bölgelerinden biri olan Tarihi Yarımada’da İstanbul halkı ile buluştu. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın konuğu olarak İstanbul’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Seles, tenisseverlerin ilgisinden çok memnun kaldığını söyledi. Tenisin her yaştan insan için harika bir spor olduğunu belirten Seles, “Özellikle genç yaşlarda bu sporla tanışmak oldukça önemli. Bu nedenle, bugün burada çocuklarla birlikte tenis oynamak beni çok heyecanlandırıyor. Özellikle gençlerin ve çocukların tenise ilgi duymasına ve erken yaşta tenisle tanışmasına katkıda bulunan böylesi bir etkinliği düzenledikleri için emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Monica Seles Tarihi Yarımada’da

LEBLECİ: TEB SOKAK TENİSİ İLE TÜRKİYE'Yİ KUCAKLIYORUZ
TEB olarak, tenise yatırımı ‘ülkenin geleceğine yatırım’ olarak gördüklerini ifade eden TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Ana sponsoru olduğumuz TTF’nin desteğiyle tenise ve tenisin geleceğine yatırım yaparak; gençlerimiz arasından dünya çapında yıldız raketler yetiştirilmesine katkı sağlamayı, tenis organizasyonlarını ismimizi vererek desteklemeyi, tenisle Türkiye markasına değer katarak spor ekonomisinden daha fazla pay sahibi olmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, stratejik ortağımız BNP Paribas’ın tenis alanındaki 42 yıllık tecrübesini de yanımıza alarak odaklandığımız tenise 5 yıldır yatırım yapıyoruz. Tenis organizasyonu konusunda ülke olarak, özellikle son beş yılda TEB BNP Paribas WTA Championships, TEB BNP Paribas İstanbul Open, TEB BNP Paribas İstanbul Cup gibi turnuvalarla uluslararası çapta başarılara imza atarken, biz de bu organizasyonların hep destekçisi olduk” dedi.

Haberin Devamı

Sponsor oldukları tüm bu organizasyonlarla tenisin gelişimine katkıda bulunurken, ülke genelinde yaygınlaşması ve bilinirliğinin artması için de çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Leblebici: “TTF ile birlikte başlattığımız bir sosyal sorumluluk projesi olan Sokak Tenisi ile üç yıldan bu yana tüm Türkiye’yi tenisle kucaklıyoruz. Bu yıl Gaziantep, Batman ve Ankara’da düzenlediğimiz Sokak Tenisi etkinliklerinin ardından şimdi de İstanbul’un en işlek yerlerinden Eminönü’ndeyiz. Sokak Tenisi ile bugüne kadar birçok kişinin ilk kez eline raket alarak tenis oynamanın zevkine varmasını sağladık. Çok sayıda kişinin tenisle tanışmasına aracılık ettik” dedi.

Haberin Devamı

Monica Seles Tarihi Yarımada’da

DURMUŞ: TEB SOKAK TENİSİ TENİSSEVERLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, TEB’in desteğiyle düzenlenen tenis organizasyonlarıyla İstanbul’un artık önemli tenis şehirlerinden biri olduğunu belirtti. Durmuş ayrıca, “Tenisi halka daha yakın bir spor haline getirmeyi amaçlayarak 81 ilde Sokak Tenisi aktiviteleri düzenliyoruz. Bundan sonra da ülke genelinde farklı illerde ve bölgelerde Sokak Tenisi düzenlemeyi sürdüreceğiz” dedi. Türkiye’de tenisin gelişmesi ve yaygınlaşmasında TEB Sokak Tenisi gibi organizasyonların öneminin altını çizen Durmuş, TEB’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

SOKAK TENİSİ NEDİR?
Gerçek tenis için iyi bir antrenman şekli olan sokak tenisi, herkesin oynayabileceği bir oyundur. Gerçek tenisten en önemli farkı servisi yavaş ve kolay olmasıdır. Sokak tenisi topu daha büyük ve yumuşaktır. Bu sebeple top daha yavaş zıplar ve vuruşu kolaylaştırır. Gerçek tenis temel tekniklerini (forehands, backhands, slams, lobs, volleys, drop shots) içinde barındırır. Sokak tenisi ekipmanı, gerçek oyunun tüm önemli unsurlarını ve özelliklerini göz önünde bulundururken, tenis sporunu mini kortta oynamak amacıyla tasarlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!