Monaco'da ilk sıra Ricciardo'nun

Güncelleme Tarihi:

Monacoda ilk sıra Ricciardonun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 16:53

Formula 1 Dünya Şampiyonası'na bu hafta sonu yapılacak Monaco Grand Prix'si ile devam ediliyor. Monte Carlo'nun dar caddelerinde bugün sıralama turları heyecanı vardı.

Haberin Devamı

Tarihi bir önem taşıyan Monaco Grand Prix'si sıralama turlarında Red Bull takımından Daniel Ricciardo en iyi turu atarak kariyerindeki ilk pole pozisyonuna erişmiş oldu.

Renault'un yeni motorunu kullanan Ricciardo, en yakın rakibinin 0.169 sn önünde pole pozisyonunu kazandı. Renault'un yeni motorunun bu pistte 0.2 sn kazandırdığı tahmin ediliyordu.

Ricciardo ayrıca 2. seansı süper yumuşak lastiklerle geçmeyi başardı ve yarınki yarışa o lastiklerle başlayarak daha uzun bir ilk bölüm geçirme hakkına kavuşmuş oldu.

Ricciardo'nun polü kazandığı Monaco'da Mercedes 2 ve 3. sırada yer aldı. Rosberg için sıradan bir sıralama seansı olurken takım arkadaşı Hamilton için son seans oldukça zorlu geçti. Piste çıkarken motor sorunu yaşayan Hamilton pit yolunun sonunda durarak tekrar garaja çekildi.

Haberin Devamı

Araçta yapılan kontrollerin ardından seansın bitmesine bir kaç dakika kala tekrar piste çıkan Hamilton, ilk başta rekabetçi değildi ancak son hakkında hızlandı. Son seansa kadar pole mücadelesi içerisinde yer alan Hamilton son sektörde yavaş kalınca 3.lükle yetindi.

Perşembe günü geride kalmasının ardından bugün yükselişe geçen Ferrari'de Sebastian Vettel 0.9 sn geride 4. oldu. Vettel lastiklerinin bittiği gerekçesiyle son turunu tamamlamadan pite döndü.

Güçlü bir seans geçiren Force India pilotu Nico Hulkenberg, çok iyi bir turla 5. oldu ve Ferrari pilotlarını ayırmış oldu. Kimi Raikkonen, Hulkenberg'in sadece 0.06 sn gerisinde kaldı. Raikkonen vites kutusu değişikliği nedeniyle 5 sıra cezası alacak ve böylece arkasındaki 5 sürücü birer sıra yükselecekler.

Antrenman seanslarının en hızlı takımlarından birisi olan Toro Rosso'da Carlos Sainz Jr 7. olurken takım arkadaşı Daniil Kvyat 9. sırada yer aldı. Aralarına Force India'dan Sergio Perez girdi.

İspanya'nın ardından bir kez daha son seansa geçmeyi başaran McLaren sürücüsü Fernando Alonso, derecesini geliştiremedi ve 1.7 sn geride 10. oldu.

Sıralamaların 2. bölümünde büyük bir sürpriz yaşanmadı. Monaco'da son yıllarda güçlü olamayan Williams'ta Valtteri Bottas 11. sırada kalarak elenen ilk isim olurken onu Haas'tan Esteban Gutierrez ve McLaren'den Jenson Button takip ettiler.

Haberin Devamı

Son turunu tamamlayan Felipe Massa son anda 2 isme geçilerek 14. sıraya gerilerken onu Haas'tan Romain Grosjean ve Renault'dan Kevin Magnussen takip ettiler.

Sıralamaların ilk bölümünde elenen isimler Sauber'den Marcus Ericsson ve Felipe Nasr, Manor'dan Pascal Wehrlein ve Rio Haryanto ile Renault'dan Jolyon Palmer ile sürpriz bir şekilde Red Bull'dan Max Verstappen oldular.

Nasr, ilk seans başlar başlamaz motorundan dumanların yükselmesiyle seansa erken veda etti ve ilk kırmızı bayraklara sebep oldu. Son yarışın galibi Verstappen ise Yüzme Havuzu bölümünde yaptığı kaza sonucunda seansı erken noktaladı.

Sezonun 6. yarışı olan Monaco GP pazar günü saat 15:00'da başlayacak.

Monacoda ilk sıra Ricciardonun
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!