Monaco liderliği PSG'ye armağan etti

Güncelleme Tarihi:

Monaco liderliği PSGye armağan etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 11:57

Fransa Ligue 1'de ilk devre, bir maç dışında tamamlandı.

Haberin Devamı

Zirvede yer alan ekipler 19. haftayı puan kaybıyla kapatırken, Paris Saint-Germain ilk devreyi lider olarak tamamladı. Parc des Princes'te lider Paris Saint-Germain ile takipçilerinden Lille arasındaki mücadele 2-2 beraberlikle sona erdi. Başkent ekibinde golleri Zlatan İbrahimovic ve Marko Basa kendi kalesine atarken, Lille'in gollerini Antonio Mavuba ve Salomon Kalou kaydetti. Paris Saint-Germain, Lille karşısında elde ettiği 1 puanla, en yakın takipçisi Monaco'nun mağlup olduğu haftada rakibiyle arasındaki puan farkını 3'e çıkardı.

Şampiyonluk adaylarından Monaco, sahasında Valenciennes'e 2-1 mağlup oldu. Düşme hattında bulunan Valenciennes'e galibiyeti getiren golleri David Ducourtioux ve Eric Abidal kendi kalesine atarken, ev sahibinin tek golü James Rodriguez'den geldi. Bu sonuçla Monaco'nun 5 maçlık galibiyet serisi sona
ererken, Valenciennes 6 hafta aradan sonra ilk galibiyetini elde etti.

Milli futbolcu Mevlüt Erdinç, Saint Etienne'in sahasında Nantes'ı konuk ettiği karşılaşmada 90 dakika boyunca forma giydi. Mevlüt Erdinç, takımının 2-0 kazandığı mücadelede, 83. dakikada penaltı vuruşundan rakip fileleri havalandırarak gol sevinci yaşadı. Bir maç eksiği bulunan Saint Etienne, bu galibiyetle 30 puana ulaştı ve ligde 5. sıraya yükseldi.

Ligde ilk devre, 17. haftada kötü hava koşulları nedeniyle ertelenen Saint Etienne ile Evian arasında 8 Ocak 2014 tarihinde oynanacak mücadeleyle tamamlanacak.

Fransa Ligi gol krallığı yarışında 15 golle Zlatan İbrahimovic ilk sırada yer alıyor. İsveçli futbolcuyu 12 golle takım arkadaşı Edinson Cavani takip ederken, bu ikiliyi Lorient'dan 11 gole sahip Vincent Aboubakar izliyor. Mevlüt Erdinç'in ise bu sezon oynadığı 13 maçta 5 golü bulunuyor.


Sonuçlar
Monaco - Valenciennes: 1 - 2
Saint Etienne - Nantes: 2 - 0
Bastia - Montpellier: 0 - 0
Nice - Evian: 3 - 1
Reims - Ajaccio: 4 - 1
Sochaux - Rennes: 2 - 1
Toulouse - Guingamp: 0 - 0
Olympique Marsilya - Bordeaux: 2 - 2
Lorient - Olympique Lyon: 2 - 2
Paris Saint-Germain - Lille: 2 - 2


Gelecek haftanın programı:

8 Ocak 2014 Çarşamba:
Saint Etienne-Evian

10 Ocak Cuma:
Montpellier-Monaco

11 Ocak Cumartesi:
Ajaccio-Paris Saint Germain
Valenciennes-Bastia
Rennes-Nice
Guingamp-Saint Etienne
Olympique Lyon-Sochaux
Bordeaux-Toulouse

12 Ocak Pazar:
Nantes-Lorient
Evian-Olympique Marsilya
Lille-Reims




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!