Mısırlı milyoner Fulham'ın kaderini değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Mısırlı milyoner Fulhamın kaderini değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 10:41

10 yıl önce İngiltere'de 4. ligde mücadele eden Londra'nın en eski futbol kulübü Fulham, yarın UEFA Avrupa Ligi'nde İspanyol Atletico Madrid ile final maçında karşılaşacak.

Mısırlı milyoner işadamı Mohamed Al-Fayed'in kulübü satın almasından sonra kaderi değişen Fulham şimdi tarih yazmaya hazırlanıyor.

131 yıllık kulüp tarihinde, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez finale yükselme başarısı gösteren Fulham, Başkent Londra'nın en eski futbol kulübü. Yaklaşık 10 yıl önce İngiltere'de 4. Ligde yer alan Fulham'ın kaderi 1997 yılında Mısırlı milyoner işadamı Mohamed Al-Fayed'in kulübü satın almasıyla değişti. Al-Fayed, Roy Wilkins'ı takımın başına teknik direktör ve Kevin Keegan'ı da menejer olarak atayarak yola koyuldu. O zamanlarda taraftara, 5 yıl içinde Fulham'ı Premier Lig'e taşıma sözü veren işadamı Mohamed Al-Fayed herkesin rüyasını gerçekleştirerek, Fulham'ın bugünlere gelmesini sağlayan altyapıyı kurdu ve söz verdiği gibi Fulham birkaç yıl içinde Premier Lig'de oynamaya başladı. Premier Lig'e adım attığı günden itibaren Fulham'ın en büyük amacı Avrupa Kupaları'nda mücadele etmek oldu.

10 yıl önce İngiltere 4. Ligi'nde oynayan bir takımın, bugün geldiği nokta futbol camiası tarafından büyük takdirle karşılanırken, çarşamba günü oynanacak olan maç büyük bir heyecanla bekleniyor.

UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı müzesine götümeyi kafasına koyan Fulham'ın Avrupa Ligi'nde bugüne kadar verdiği mücadele, başta İngiltere'deki taraftarı olmak üzere bütün dünyada futbol severler tarafından ilgiyle izlendi.

Fulham, E Grubu'ndan 2. olarak çıktıktan sonra sırayla, Shakhtar Donetsk, Juventus ve Wolfsburg'u eledi. Siyah-beyazlı takım yarın İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile Avrupa Ligi final maçını, Hamburg'daki HSH Nordbank Arena'da oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!