Misafir seyirciye ceza yok

Güncelleme Tarihi:

Misafir seyirciye ceza yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 00:26

Türkiye Futbol Federasyonu yeni ceza yönetmeliğini resmi internet sitesinden yayımladı. Buna göre saha kapama tarihe karışırken, misafir seyirciler, rakip cezalı da olsa tribündeki yerlerini alabilecekler.

Haberin Devamı

TÜRK futbolunda büyük devrim niteliğinde olan yeni ceza yönetmeliği dün TFF’nin resmi sitesinde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu ceza yönetmeliği ile ilgili bir çok merak edilen konu var. Bu konuları sizler için araştırdık ve yanıtlara ulaştık...

KÜFÜR EDİLDİĞİNDE NE OLACAK?

1-Artık küfür edildiği zaman sadece küfre katılan tribün kapatılacak. Böylece sadece bir grubun yaptığı hata nedeniyle tüm taraftarların ve o kulübün ceza almasının önüne geçilmiş olacak.

BİRDEN FAZLA TRİBÜN CEZA ALABİLİR Mİ?

2-Küfürlü tezahürata katılan her tribün kapatılacak. 2 tribün küfre katılırsa o 2 tribün 4 tribün birden katılırsa tüm stat kapatılacak. Yani küfre katılan her tribün kapatılacak.

MİSAFİR TAKIM SEYİRCİSİ NE OLACAK?

3-Yeni yönetmeliğe göre misafir takım taraftarı ev sahibinin tüm tribünleri kapatılmış olsa bile kendilerine ayrılan yüzde 5’lik tribüne gelip takımlarını destekleyebilecekler.

Haberin Devamı

DEPLASMANDA/İÇ SAHA AYRIMI YAPILDI MI?

4-Deplasmanda edilen küfür ayrı, iç sahada edilen küfür ayrı değerlendirilecek. İç sahada edilen küfrün cezası iç sahada, dış sahada edilen küfrün cezası da deplasmanda çekilecek.

KÖTÜ NİYETLİ GRUPLARA KARŞI MADDE VAR MI?

5-TRİBÜNÜN yüzde 10’u 1 saniye bile küfür etse o tribün kapanacak. Ancak o tribündekiler küfrün sona ermesi için mücadele ederse, grubun kötü niyeti nedeniyle tribüne ceza verilmeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!