Minderde tutunamadık

Güncelleme Tarihi:

Minderde tutunamadık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 00:00

Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Haşim Baykara ile Bünyamin Emik ilk turda, Şeref Eroğlu ise ikinci turda rakiplerine yenilip elenirken, 2008 Pekin Olimpiyatı barajlarını da aşamadılar.

AZERBAYCAN’ın Başkenti Bakü’de dün başlayan Dünya Şampiyonası’nda grekoromen stilde ilk gün mindere çıkan 3 sporcumuz da başarılı olamayarak elendi ve olimpiyat vizesi alamadı. Gelecek yıl Pekin’de yapılacak Olimpiyat Oyunları için de seçme niteliği taşıyan Haydar Aliyev Salonu’ndaki şampiyonaya, rekor sayıda 100 ülkeden yaklaşık 800 sporcu katılıyor. Şampiyonanın akşam seansı öncesi yapılan ve geleneksel Türk danslarının sergilendiği açılış törenini Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de izledi.

Barajı aşamadılar

İlk maçlarında 55 kiloda Haşim Baykara, Özbek Lidar

Hafızov’
a 2-1 (5-0, 1-1, 2-0), 60 kiloda Bünyamin Emik de Çinli Jiang Sheng’e 2-0 (2-0, 3-0) yenildi. 66 kiloda mücadele eden Avrupa ve dünya şampiyonu Şeref Eroğlu ilk turda Sırp Maksimoviç’i 2-0 (3-1, 2-1) yendi. Ancak şampiyona öncesi hem Akdeniz anemisi hastalığı nedeniyle oksijen tedavisi gören hem de omuzundaki sakatlık nedeniyle fizik tedavi gören Eroğlu ikinci turda ABD’li John Lester’a 2-0 (3-0, 3-0) yenildi. 3 güreşçimiz de yenildikleri rakiplerinin finale yükselmesi halinde bronz madalya için mücadelelerini sürdürme hakkı kazanacaklardı. Ancak bu gerçekleşmeyince sıkletlerinde ilk 8’e giremeyip olimpiyat barajını aşamadılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!