Minderde hüsran

Güncelleme Tarihi:

Minderde hüsran
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

İsveç'te düzenlenen Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda umduğumuzu bulamadık. Şeref Eroğlu gümüşte kalırken, asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya madalyaya ulaşamadı.

Şampiyonlar döküldü

Minderde şoklardayız... Hamza önce şok yaşattı, ardından da bir çınar gibi devrilip minderde çöküverdi. Hamza ve Şeref'in bu şampiyonadan altınsız döneceklerini kim söylese inanmazdık. Bu iki güreşçimiz, dünya güreşinin vitrinini süsleyen, biri asrın güreşçisi, diğeri dünyanın en teknik güreşçisiydiler.

Yerlikaya 4-0 mağlup

Hamza Yerlikaya, dün de üçüncülük maçında herkesi şoke etti. Her şampiyonadan sonra da kendisiyle fotoğraf çektirme şerefini yaşayan İsveçli Martin Lidberg karşısında adeta çöktü. 4-0 yenik durumdaydı. Maçın bitimine 5 saniye vardı. Artık Hamza'nın gücü de tükenmişti. Ve gong sesini beklemeden, elini İsveçli'ye uzatıp güreşi bıraktı.

Güler de olmadı

69 kilo güreşçimiz Mecnun Güler bronz yolunda önce Belarus Z. Vitali ile yaptığı maçı pasivite fazlalığı ile kazandı. İkinci maçında Bulgar B. Gueorguiev'e 11-0 teknik üstünlükle yenilip, bronz şansını yitirdi. Böylece güreşçilerimiz Dünya Şampiyonası'nı altın madalya almadan, bir gümüş ve bir bronz ile kapamak zorunda kaldı.

Sapunov inişe geçtiniz

Grekoromende Türk güreşine patlama yaptıran Rus antrenör Gendy Sapunov, ‘‘Hamza ve Şeref beni şaşırttı. Onları tanıyamadım. Bir gün önce Şeref Eroğlu'na ‘neden iyi değilsiniz' dediğimde, ‘Milli takıma iyi hazırlanmadık. İstediğimiz zaman idman yapıyoruz, istemediğimiz zaman yapmıyoruz' cevabını verdi. Bu da Türk güreşine hezimeti getirdi’’ yorumunu yaptı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!