Milliyet'in gurur gecesi

Güncelleme Tarihi:

Milliyetin gurur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2009 00:00

Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri yine göz kamaştıran bir törenle sahiplerini buldu. 55. Yılın Sporcusu Anketi’nde kürsüyü paylaşanlar, seçkin konukların önünde ve alkış yağmuru altında ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

MİLLİYET Gazetesi’nin geleneksel 55. Yılın Sporcusu Anketi’nde zirveyi paylaşanlar ödüllerini görkemli bir törenle aldılar. Cola Turka’nın ana sponsorluğunda Ortaköy Esma Sultan Yalısı’nda yapılan törene spor, siyaset ve iş dünyasının birçok ünlü ismi katıldı.

Milliyet’in 2008’de Yılın Sporcusu olarak kürsüye çıkardığı isim Pekin 2008’de büyük bir başarıya imza atan, 5 bin ve 10 bin metrede iki gümüş madalya kazanan rüzgarın kızı Elvan Abeylegesse idi.

Olimpiyat tarihinde atletizmde Türk sporuna Pekin Olimpiyatı’nda iki gümüş madalya birden hediye eden Elvan, coşkulu alkışlar arasında çıktığı podyumda ödülünü Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan’ın elinden aldı.

Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki A Milli Takım’ın başarısından dolayı "Yılın Antrenörü" seçilen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’e ödülünü TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ verdi. Euro 2008’de yarı finalde elenmesine rağmen başarısıyla hem gönüllerin şampiyonu hem de "Yılın Takımı" olan Milli Takım ekibi, ödüllerini Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Faik Açıkalın’ın elinden aldı.

G.Saray Başkanı Adnan Polat "Yılın Spor Adamı" ödülünü İstanbul Valisi Muammer Güler’den alırken, Yılın Futbolcusu G.Saraylı Arda Turan, sahneye coşkulu tezahürat altında çıktı. Arda’ya ödülünü Ülker İçecek Grup Genel Müdürü Şener Astan verdi.

Ayakta alkışlandılar

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun ardından Kıtalararası Şampiyona’dan da zaferle dönen G.Saray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı gecenin ayakta alkışlanan bir başka ekibiydi. Yönetim kadrosu ile birlikte eksiksiz olarak geceye katılan ekibin Şükran Ödülü’nü ilk Spor Bakanı İsmet Sezgin verdi.

Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanlığı yanı sıra, Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeliğine getirilen ikinci Türk unvanını da alan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Uğur Erdener’e Hizmet Ödülü’nü Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin verdi.

Şengül’den teşekkür plaketi

Kısa süren Futbol Federasyonu başkanlığı döneminde futbola güven ortamını getiren merhum Hasan Doğan anısına verilen Onur Ödülü’nü Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Doğan’ın kızı Zeynep Doğan’a takdim etti. Türk spor basınının unutulmaz ismi, merhum Namık Sevik adına geleneksel olarak hazırlanan Namık Sevik Ödülü’nü ise FB TV Genel Müdürü İhsan Topaloğlu, emekli Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın elinden aldı.

Muhteşem gecenin sponsorluğunu üstlenen Cola Turka’ya teşekkür plaketini ise Milliyet Spor Müdürü Cem Şengül Ülker İçecek Grup Genel Müdürü Şener Astan’a verdi.

Federasyona alkışlı protesto

G.SARAY’ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerginliği, Milliyet Gazatesi’nin Ödül Töreni’nde de yaşandı. Törende, TFF merhum eski başkanı Hasan Doğan’a verilen bir ödülün anonsu sonrasında G.Saray Yönetimi ve futbolcuların bulunduğu masa ayağa kalkarak alkışlamaya başladı. Alkışın Hasan Doğan’a duyulan saygıya karşın salondaki TFF Başkanı Mahmut Özgener ve yönetimine aynı güvenin duyulmadığının ve bir protesto olduğu ifade edildi.

ELVAN’A BÜYÜK ÖDÜL

Haberin Devamı

Türkiye’nin olimpiyat tarihinde yeni bir sayfa açan Elvan Abeylegesse’ye Yılın Sporcusu Ödülü’nü, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!