Millilerimize 3 fark yetti

Güncelleme Tarihi:

Millilerimize 3 fark yetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2001 00:00


(A) Millilerimiz, 2002 Dünya Kupası Eleme Grubu karşılaştığı Azerbaycan'ı, Tayfun, Oktay ve Hakan Şükür'ün golleri ile zorlanmadan 3-0 yendi.
Haberin Devamı

İstanbul İnönü Stadı'ndaki maçın ilk yarısında üç farklı skoru yakalayan Ay yıldızlılar, ikinci yarıda yakaladığı bir çok gol pozisyonundan yararlanamadı.

Puanını 14'e çıkararak grupta liderliğe yükselen millilerimiz, çarşamba günü oynayacakları Makedonya maçı öncesinde büyük moral kazandı.

İLK YARI

1. dakikada, savunmanın uzaklaştıramadığı topla ceza alanı sağ çaprazında buluşan Tayfun, mükemmel bir vuruşla meşin yuvarlağı köşeden filelere gönderdi: 1-0

4. dakikada, Gurban Gurbanov topla birlikte sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve pasını Taghizada’ya çıkardı, bu futbolcu daha uygun durumdaki Rzayev’i gördü. Bu oyuncunun sert şutunda Rüştü’nün çeldiği top, yan direğe çarparak kornere çıktı.

10. dakikada, Hakan’ın pasında Emre’nin sol çaprazdan attığı sert şutta top kalecide kaldı.

14. dakikada, Okan’ın ceza yayı üzerinden plase vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci kontrol etti.

20. dakikada, Okan topu savunmanın arkasına Abdullah’ın önüne bıraktı, bu futbolcunun sol çaprazdan sert şutunda kaleci Hasanzada meşin yuvarlağı kornere çeldi. Sağdan kullanılan korner atışında topla buluşan Emre’nin vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstüne çarparak auta çıktı.

27. dakikada, Rzayev’in soldan kullandığı korner atışında Yunusov’un ceza alanın içinden kafa şutunda, top boşa çıkan kaleci Rüştü’nün üstünden auta gitti.

30. dakikada Tayfun, sağdan çalımlarla ceza alınına girip Oktay’ı gördü, bu futbolcuya altı pasta topu filelere göndermek kaldı: 2-0

34. dakikada, Abdullah’dan aldığı pasla ceza sahasına yaklaşan Emre, topu atak yapan Oktay’a bıraktı, bu futbolcu kaleciyi de çalımlamak isterken meşin yuvarlağı kaptırdı ve mutlak bir pozisyonu harcadı.

35. dakikada, Oktay’ın soldan ortasında Hakan ceza alanı içinde iyi yükselip topu güzel bir kafa vuruşuyla, yere çarptırarak kalecinin solundan ağlara gönderdi: 3-0 ve milli takımın geliştirdiği ataklarda başka gol olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

İKİNCİ YARI

47. dakikada, Hasan Özer’in yaklaşık 30 metreden sert şutunda, top direğin yanından auta çıktı.

49. dakikada, Mahmud Gurbanov’un derin pasında topla ceza alanının sağ çaprazında buluşan Takhizada’nın şutunda, kaleci Rüştü meşin yuvarlağı güçlüklü kornere çeldi.

50. dakikada, Azerbaycan’da Rzayev’in yerine Orujov (x) oyuna girdi.

54. dakikada, Tayfun’un ceza alanı dışından sert şutunda top yandan auata çıktı.

61. dakikada, Okan’ın yerine Yıldıray (xx) oyuna dahil oldu.

63. dakikada, Emre’nin yaklaşık 25 metreden sol çaprazdan mükemmel vuruşunda meşin yuvarlak, yan ağlarda kaldı.

64. dakikada, Azerbaycan’da Azer Mammadov’un yerine Niftaliyev (x) oyuna girdi.

69. dakikada, Takhizada kendi yarı alanından kaptığı topla sağ kanattan hareketlendi ve bütün bir sahayı geçti, bu futbolcunun çaprazdan vuruşunda top uzak kale direğinin yanından auta çıktı.

MAÇTAN NOTLAR
TAYFUN'DAN TARİHİ GOL Tayfun’un ilk dakika dolmadan attığı gol, Milli takım tarihine geçti. Karşılaşmanın henüz 48. saniyesinde gelen gol, (A) Milli Futbol Takımı’nın 78 yıllık tarihine, en erken kaydedilen gollerden birisi olarak yazıldı. Tayfun ayrıca, 32. kez giydiği (A) Milli forma altında ilk golünü kaydetme başarısını da göstermiş oldu.
GÜNEŞ’E DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ
Türk Milli Futbol Takımı futbolcuları, Azerbaycan’ı 3-0 yenerek 49 yaşına dün giren hocaları Şenol Güneş’e doğum günü hediyesi verdiler.
RESMİ MAÇLARDA KAYIP YOK
(A) Milli Futbol Takımı Şenol Güneş yönetiminde 10. maçına çıkarken, aynı zamanda 6. resmi maçında da yenilgi yüzü görmedi. Güneş yönetimindeki milliler, bu süre içinde oynadıkları 6 resmi maçlarda 2 beraberlik, 4 galibiyet aldı.
HAKAN ŞÜKÜR’DEN 31. GOL
İtalya’nın FC İnter takımında oynayan Hakan Şükür, 64. kez giydiği (A) Milli Takım forması altında 31. golüne imza attı.
BURSA YOLCULUĞU YARIN
Azerbaycan’ı 3-0 yenerek, puanını 14’e çıkaran Türkiye, 6 Haziran Çarşamba günü Makedonya ile yapacağı maç için yarın Bursa’ya gidecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!