Milliler törenle uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Milliler törenle uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 14:37

2012 Londra Olimpiyatları'nın ardından 29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek olan milli takım kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.

Yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde gerçekleştirilen uğurlama organizasyonunda, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da yer aldı.

Düzenlenen basın toplantısında sporculara hitap eden Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın başarı dileklerini aktarmak için burada olduklarını belirterek, “Biz hiçbir zaman olimpik ya da paralimpik ayrımı yapmadık. Londra Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na katılan sporcu sayımızı hep birlikte söyledik. Bugün daha güçlü ve arzulu şekilde arkanızdan dua edeceğiz. 75 milyon vatandaşımızın duaları sizinle olacak. Gurur kaynağımız olacaksınız. Bundan eminiz. Sizler bu oyunlara katılma hakkı elde ederek, bizim gözümüzde en değerli madalyaları, sıralamaları zaten kazandınız. Gönüllerimizin şampiyonlarısınız. Ama oradan getireceğiniz madalyalar, halkla bütünleşmeniz açısından bizleri çok daha mutlu edecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Pekin Paralimpik Oyunları'nda 16 sporcuyla temsil edildiğini, Londra'ya ise hak kazanan 67 ve davet edilen 2 sporcuyla birlikte 69 kişilik bir sporcu kafilesiyle gidildiğini anlatan Tekin, “Beklentilerimizi fazlasıyla karşılamış durumdasınız. Londra'da da arkadaşlarımız tüm sorunlarınızla ilgilenmek üzere yanınızda olacaklar. Bizim orada gururumuz olacaksınız. Allah yardımcınız olsun” dedi.

Asan: “Bizler de çok heyecanlıyız”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, konuşmasına, “Sporcu arkadaşlarımız, siz heyecanlı mısınız bilmiyorum ama biz çok heyecanlıyız” diyerek başlarken, şunları söyledi:
“Sizi böyle güzel bir etkinliğe uğurlamak bizim için gurur verici. Bunu bize yaşattığınız için teşekkür ederiz. Bakanlık olarak bizim de engellilere yönelik politikamız, toplumsal yaşama tam katılımı sağlamak amacıyla ayrımcılığa maruz kalmadan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler olunması. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın problemlerinin, tüm sorunlarının çözümü için çalışmaktadır. Bu anlamda da böyle büyük sportif faaliyetler ve organizasyonlar, en çok değer verdiğimizi konulardır. Bugün önemli olan Londra Paralimpik Oyunları'na katılmaktı. Sizler oraya gitmekle, gönlümüzde altın madalyaları şimdiden kazandınız. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz.”

Sporculara kahvaltıda moral verildi

Yetkililer, Londra Paralimpik Oyunları'na katılacak sporcularla, konaklanılan WOW Otel'de düzenlenen kahvaltıda da bir araya geldiler.

Sporculara, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, başarı dileklerini ileterek moral verdiler.

Tezahüratlarla uğurlama

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlenen uğurlama törenine gelen sporcu yakınları ve vatandaşlar, sporcuları tezahüratlarla yolcu ettiler.

Yolculuk öncesinde bina kapısında toplanan ve ellerinde pankartlar açarak sporculara destek veren çok sayıda kişi, uçağa biniş öncesinde de tezahüratlar yaparak desteklerini sürdürdü.

Sporcu kadrosu

Son yapılan 2010 Pekin Paralimpik Oyunları'nda 16 sporcuyla temsil edilen Türkiye, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda ise 2'si özel davetli toplam 69 sporcu ile mücadele etme hakkı kazanırken, Londra kafilesinde sporcular ve yetkililerden oluşan 106 kişi yer aldı.

2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcuların branşlarına göre isimleri şöyle:

Atıcılık: M.Korhan Yamaç, Aysel Özgan, Cevat Karagöl, Savaş Üstün, Yunus Bahçeci.
Atletizm: Cahit Kılıçaslan, Semih Deniz, Nesim Öner, Sümeyye Özcan, Ayşegül Tahtakale.
Tekerlekli Sandalye Basketbol: Ali Asker Turan, Özgür Gürbulak, Cem Gezinci, Kaan Dalay, Murat Arslanoğlu, Aytaç Ercan, Deniz Acar, Fikri Gündoğdu, İsmail Ar, Bestami Boz, Bülent Yılmaz, Ferit Gümüş.
Futsal: Ali Çavdar, Kahraman Kurbetoğlu, Mikail Güçlü, İbrahim Üzüm, Mücahit Hüseyin Uslu, Ramazan Kunduz, Vedat Yavuz, Abdullah Sümer, Ali Hıdır Kurt, İsmail Koç.
Golbol: Hüseyin Alkan, Tuncay Karakaya, Yusuf Uçar, Mehmet Cesur, Abdullah Aydoğdu, Tekin Okan Üzgün.
Halter: İzzettin Kanat, Nazmiye Muslu, Çiğdem Dede, Yasemin Ceylan, Özlem Becerikli, Turan Mutlu.
Judo: Halil İbrahim Önel, Duygu Çete, Gülhan Kılıç, Nazan Akın, Şerife Köseoğlu, Yasin Çimciler.
Masa Tenisi: Neslihan Kavas, Ümran Ertiş, Kübra Öçsoy, Abdullah Öztürk, Nergiz Altıntaş, Nesim Turan.
Okçuluk: Doğan Hancı, Erdoğan Aygan, Abdullah Şener, Mustafa Demir, Gizem Girişmen, Hatice Bayar, Özlem Hacer Kalay, Zafer Korkmaz, Özgür Özen, Gülbin Su, Oğuzhan Polat.
Yüzme: Beytullah Eroğlu, Özlem Baykız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!