Milliler Keşan'da

Güncelleme Tarihi:

Milliler Keşanda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 15:25

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 25 Haziran'da başlayacak Özel Olimpiyatlar 2011 Dünya Yaz Oyunlarında Türkiye'yi temsil edecek ay-yıldızlılar Edirne'nin Keşan ilçesinde kampa girdi.

Keşan'daki bir otelde kamp çalışmalarını sürdüren Türk takımının spor direktörü Ali Üredi, yaptığı açıklamada, Atina'da yapılacak Özel Olimpiyatlar 2011 Dünya Yaz Oyunları'nda basketbol, voleybol, yüzme, futbol, cimnastik ve masa tenisi branşlarında madalya mücadelesi vereceklerini söyledi.

Hafta başına kadar Keşan'da sürecek kampın ardından 106 sporcu ve 27 idareciyle Selanik'e hareket edeceklerini ifade eden Üredi, Keşan Belediyesi'nin ve Keşan halkının büyük desteklerini gördüklerini belirtti.

ÖZEL OLİMPİYATLAR

Özel Olimpiyatlar, Zihinsel yetersizliği bulunan kişileri toplumun günlük akışından uzak tutan engelleri kaldırmak ve kendilerine yöneltilen yaklaşımları değiştirmeye yardımcı olmak üzere bu gibi kişilerin yeteneklerine toplumun dikkatini çekmek amacıyla 4 yılda bir, yaz ve kış oyunları olmak üzere farklı ülkelerde yapılıyor. Bu anlamdaki ilk Özel Olimpiyat 1968 yılında Chicago'da yapıldı. Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunları o tarihten bu yana dünya kategorisinde spor etkinliği halini aldı ve çok sayıda sponsor, destekçi ve medyanın ilgisini çekmeyi başardı. En son Özel Olimpiyatlar Kış Oyunları 2009 yılında Idaho'da (ABD) yaz oyunları ise 2009 yılında Şangay'da (Çin) gerçekleştirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!