Milliler güç depoluyor

Güncelleme Tarihi:

Milliler güç depoluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2011 13:08

İstanbul'da 12 Eylül'de başlayacak olan Dünya Güreş Şampiyonası öncesi Bolu Aladağ'da kampa yapan Güreş Milli Takımı, günde 3 antrenman yaparak güç depoluyor.

Haberin Devamı

Türk halkından destek beklediklerini söyleyen Serbest Güreş Milli Takım Antrenörü Fevzi Şeker, "Takım olarak ilk 3 takım içinde olmayı istiyoruz" dedi.

Bolu İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Güreş Milli Takımı, günde üç antrenman yaparak çalışmalarını sürdürüyor. Serbest ve grekoromen dallarında 35 sporcu ile kamp yapan güreşçiler, 12 Eylül'de İstanbul'da başlayacak olan şampiyona öncesi güç depoluyor. Dün akşam yapılan antrenmanda birbirlerine kucaklarına alıp minderlerin üzerinde koşan güreşçiler, daha sonra arkadaşlarını omuzlarına alıp diz üstü çökerek taşıdılar. Bazı güreşçiler ağırlık çalışması yaparken, bazıları ise ip atladı. Antrenmanın son bölümünde minderde güreşen sporcular, birbirlerini tuş etmek için kıyasıya mücadele etti.

Haberin Devamı

Dünya Şampiyonası'nda destek beklediklerini söyleyen Serbest Güreş Milli Takım Antrenörü Fevzi Şeker, "Güreşçilerimiz çok iyi durumda. Moral ve motivasyon olarak üst düzeydeyiz. Günde 3 antrenman yapıyoruz. Aladağ'da çok iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Güreşçilerimiz her zaman yüzümüzü güldürüyor. Teknik heyet olarak çok umutluyuz. Halkımızdan bizi dünya şampiyonasında yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Bize destek versinler. İstiklal marşımızı orada çaldıracağız. Takım olarak ilk 3 takım içinde olmayı istiyoruz. Türk halkımızın huzuruna çıkmak güreşçilerimize daha fazla moral olacak" diye konuştu.

Grekoromen ve serbest dalda çifte zafer kazanmak istediklerini belirten Dünya ve Avrupa şampiyonu Nazmi Avluca, "12 Eylül'de dünya şampiyonası başlayacak. Serbest ve grekoromen dallarında mücadele edeceğiz. Ülkemizde ilk kez iki branşın da dünya şampiyonası yapılacak. Hem serbest de, hem de grekoromende şampiyon olmak istiyoruz. Güreş bizim ata sporumuz. Bunu da Türkiye'de yapılan şampiyonada şampiyon olarak taçlandırırsak çok mutlu olacağız. Bunun için çok çalışıyoruz. Kısa bir süre kaldı. Teknik ve taktik çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah çifte bayram yaşarız" dedi.

Serbest güreş dalında dünya ikinciliği bulunan Serhat Bağcı ise, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kondisyon ve kuvvete dayalı çalışmalar yapıyoruz. Dünya şampiyonası İstanbul'da yapılacağı için son hazırlıklarımızı da İstanbul'da sürdüreceğiz. İstanbul'da form tutma ve teknik çalışmalar üzerine yoğunlaşacağız. Temelimiz sağlam olduğu için çalışmalar çok iyi. Kendi ülkemizde şampiyonada mücadele edecek olmamız bize daha da heyecan veriyor. Serbest dalda dünya şampiyonu olmak için mücadele edeceğim. Takım halinde de ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz"

Bolu İl Gençlik ve Spor Müdürü Suat Çelen ise, güreşçilerden şampiyonada madalya beklediklerini söyleyerek, "Bolu olarak çok şanslı bir ildeyiz. Doğal güzellikleri bakımından çok iyi durumdayız. Bu konumumuzu da milli takımlarımızın faydalanması noktasında çalışıyoruz. Aladağlar son yıllarda milli takımlarımızın merkezi haline geldi. Güreş milli takımlarımız burada kamp yapıyor. Buradan olimpiyat şampiyonları yetişti. Oksijen bakımından çok iyi olduğu için sporcularımız Aladağ'ı tercih ediyor. Burada çalışan sporcularımız inşallah madalya alarak başarı elde ederler" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!