Milliler Avrupa'ya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Milliler Avrupaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2011 14:26

Para–tekvando Milli Takımı Rusya'nın başkenti Moskova'da 25–28 Eylül tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek Avrupa Şampiyonasına Ankara'nın Elmadağ ilçesinde hazırlanıyor.

Milli Takım, İki bayan ve on erkek sporcu ile Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına Elmadağ İlçe Spor Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezinde devam ediyor.

Milli Takım Antrenörü Ahmet Sarı, hazırlıklarını mükemmel bir ortamda sürdürdüklerini belirterek, “İnşallah turnuvadan ülkemiz adına güzel haberlerle, bol altın madalyayla dönmeyi amaçlıyoruz. Sporcularımızın motivasyonu çok yüksek. Özellikle Para-tekvando, bedensel engelli sporcuları hayata farklı anlamda bağlamaktadır. Bu bağlamda sporcularımızın hem psikolojik gelişimlerini görüyoruz. Hem büyük bir ideal uğruna motivasyonlarını görüyoruz. Onların toplumda intibakı açısından da bu faaliyetlerin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Milli Takım sporcularından, iki dünya şampiyonluğu bulunan Bayram Kaya ise, Paralimpik Milli Takımı'nın 2009 yılında kurulduğunu ve o zaman seçmelere katıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Seçmelere girdikten sonra da burada hocalarımızla Milli Takım kampında hazırlanıyoruz. 10 Haziran 2009 da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Dünya şampiyonası düzenlendi. Orada çok şükür, ne mutlu ki dünya şampiyonu olarak bayrağımızı göndere çektirdik. 2010 senesinde dünya şampiyonası bu kez Rusya'nın Saint Petersburg kentindeydi. Yine orada da yüce Mevlam nasip etti ve dünya şampiyonu olduk. Bu sene ilk kez Avrupa Şampiyonası düzenleniyor. O da Rusya Moskova'da olacak. Görüldüğü gibi hocalarımızın nezaretinde milli takım kampındayız. Gayet güzel geçiyor. İnşallah orada da bizden beklenenleri yapacağız. Bayrağımızı layık olduğu yere çektirip, İstiklal Marşımızı okutmayı hedefliyoruz, arkadaşlarımızla birlikte inşallah. Ne mutlu Türküm diyene. Şampiyon Türkiye olsun inşallah.”

Bayan sporculardan Gülsüm Çelik ise geçen sene Türkiye Şampiyonası'na katıldıklarını ve Milli Takım'a orada seçildiklerini dile getirdi. Kampa gelmeden öncede Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Çelik, “Orada da dönem dönem kamplarımız oluyordu. Onun dışında Akdeniz Üniversitesi'nde çalışma imkanımız var. Buradaki motivasyon çok iyi oluyor. Bu tesiste her şeyden soyutlanarak çalışma imkanımız oluyor. Hocalarımız bizi motive ediyor. Ayrıca arkadaş olarak birbirimizi motive ediyoruz. O yüzden şimdi motivasyonumuz iyi, inşallah madalya ile döneriz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!