Milli yüzücülerin İstanbul kampı tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Milli yüzücülerin İstanbul kampı tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2010 13:26

Avrupa Gençler Şampiyonası'na hazırlanan Yüzme Milli Takımı Aday Kadrosu, İstanbul'da 3 gün süren hazırlık kampını tamamladı.

Burhan Felek Spor Kompleksi'nde, Milli Takımlar Teknik Direktörü Dimitri Manchevic yönetiminde 36 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, sporculara çeşitli yüzme ve kondisyon testlerinin uygulandığı bildirildi.

Ayrıca, Rusya'dan gelen yüzme tekniği uzmanı Aleksander Petreyev tarafından sporculara ultrasonik su altı testleri uygulanarak, teknik analizlerin çıkarıldığı ifade edildi.

TEST SONUÇLARINA GÖRE ANTRENMAN

Yüzme Milli Takımları Başantrenörü Hakan Eskioğlu, gelecek yıl temmuz ayında yapılacak şampiyona öncesinde bu kamp döneminde yapılan testlerin, sporcuların gelişimini takip edebilmeleri açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Her bir sporcuya kendi branşlarına göre, su altı, su üstü, çıkış, depar, kol çekme analizleri yapıldığını aktaran Eskioğlu, “Bu şekilde elde edilen verilere göre, sporcularımızın dünya çapında başarılı olan yüzücülerle aralarındaki farkları görmelerini sağladık. Bu yöntemle teknik eksiklikleri azaltma yoluna gidiyoruz. Ayrıca bu testlerin sonucuna göre sporcularımızın antrenman programları belirlenecek ve her ay su çekiş mekaniği ile kondisyon testleri yenilenecek. Böylece sporcularımızın gelişim seviyesini takip edebileceğiz ve aynı zamanda gelişim sağlayamayan sporcunun antrenörüne hesap sorabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Hakan Eskioğlu, kamp çalışmaları kapsamında sporculara Turgay Biçer tarafından sporcu psikolojisi ve sporcu performansının üst seviyelere çıkarılabilmesi konularında 2 saatlik bir seminer verildiğini aktardı.

Milli takım kadrosunda bulunan sporcularla ilgili beklentilerini de aktaran Eskioğlu, Ediz Yıldırımer ve Hazal Sarıkaya başta olmak üzere Elif Nur Naz, Halime Züray Zeren gibi sporcuların başarı kazanacaklarına inandığını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!