Milli tekvandocu Alper'in hedefi, Avrupa şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Milli tekvandocu Alperin hedefi, Avrupa şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2013 15:53

Milli tekvandocu Hayri Temel Alper, 30 Nisan-2 Mayıs'ta İspanya'da düzenlenecek 11. Poomse Tekvando Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedeflediğini bildirdi.

Poomse tekvando dünya ve Avrupa şampiyonu Alper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından İspanya'nın Alicante kentinde gerçekleştirilecek şampiyona için milli takıma seçildiğini ve büyük erkekler (30 üstü) senkron üçlü takım kategorisinde yarışacağını belirtti.

Özbekistan'da 2,5 yıl önce dünya, İtalya'da da 2 yıl önce Avrupa şampiyonu olduğunu aktaran Alper, söz konusu şampiyona için yaklaşık 6 aydan beri sıkı hazırlandığını vurguladı. Alper, şampiyonadan en iyi dereceyle dönmeyi planladığını ifade ederek, "Bir kez daha ülkemi en iyi şekilde temsil edip, Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyorum" dedi.

Bir süre önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nden Eskişehir Sarar Spor Kulübü'ne transfer olan Alper, Poomse Tekvando Avrupa Şampiyonası'nın kendisi açısından ayrı bir önemi olduğunu dile getirdi.
16 yıldır tekvando sporuyla iç içe olduğunu anlatan Alper, şunları kaydetti:

"Çok yorucu bir hazırlık dönemi geçirdim. Ailemi de uzun süredir göremiyorum. Kızlarım, 'yeter artık şampiyon ol da gel baba' diyor. Son zamanlarda farklı kentlerdeki kamplar, Eskişehir'de yaptığım çalışmalar, ayrıca tekvandonun gelişmesi için verdiğim seminerler sebebiyle İstanbul'da yaşayan aileme yeterince vakit ayıramadım. Bu yüzden özellikle kızlarım 7 yaşındaki Sude ve 4 yaşındaki Buse, bu durumdan oldukça şikayetçi."
Alper, Endonezya'da ekim ve kasım aylarında organize edilmesi planlanan İslam Oyunları ile Poomse Tekvando Dünya Şampiyonası'na da katılmak istediğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!