Milli motosikletçi Sofuoğlu, 4. şampiyonluğun peşinde

Güncelleme Tarihi:

Milli motosikletçi Sofuoğlu, 4. şampiyonluğun peşinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 11:39

Dünya Süpersport Şampiyonasında 3 kez şampiyon olan milli motosikletçi Sofuoğlu, puan farkını kapatıp 4. şampiyonluğu istiyor.

Sofuoğlu yaptığı açıklamada, 2013 sezonunun istediği gibi başlamadığını belirterek, İspanya'daki yarışta motosikletinin bozulması ve İtalya'daki yarışta düşmesi nedeniyle sıralamada gerilere düştüğünü söyledi. İtalya'da kazandığı yarışla ilk sıradaki rakibi Sam Lowes'a puan olarak yaklaştığını anlatan Sofuoğlu, "Önümde daha 7 yarış ve kapatmam gereken 34 puan var. Kolay bir sezon olmayacak ama mücadelemize devam edeceğiz, nasipte varsa şampiyonluğa ulaşacağız" dedi. Sofuoğlu, bugüne kadar Dünya Süpersport Şampiyonasında 3 kez şampiyonluk sevinci yaşadığını hatırlatarak, "Önümüzdeki sezon farklı bir kategoride yarışma ihtimalim var. Şu an netletmiş bir şey yok. Farklı kategorilerde yarışabilmek biraz bütçeye ve sponsora bakıyor. Onun için bunu zaman gösterecek" diye konuştu.

"Yeni sporcular yetiştiriyor"

Sofuoğlu, aktif spor yaşamının dışında elinden geldiği kadar gençlere motor sporlarında destek olmaya çalıştığını anlatarak, yetiştirdiği öğrencilerin ileride iyi yerlere geleceğine inandığını belirtti. Dünya Şampiyonasında yarışan tek Türk sporcu olduğuna vurgu yapan Sofuoğlu, şunları kaydetti: "Önümüzdeki 3-5 sene içinde inanıyorum ki bu sayı çoğalacaktır. Bir yerlere gelebilmiş sporcular olarak, elimizden geldiği kadar gençlere destek olmaya çalışacağız. Spora gönül vermiş ya da vermemiş bütün gençlerimizin yanında olacağız. Onları spora yönlendireceğiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!