Milli maçlara erkek futbolcularla hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Milli maçlara erkek futbolcularla hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 11:35

Kız U15 Milli Takımı futbolcusu Hazel Berfu Kaya, antrenmanlarını gerçekleştirdiği Giresun'da kendine uygun kız futbol takımı olmaması dolayısıyla, çalışmalarını Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Giresunspor'un U14 takımının erkek futbolcularıyla sürdürüyor.

Haberin Devamı

TFF Gümüşhane Kız Futbol Köyü'nde yetenekleri fark edilerek Kocaeli'deki Derince Belediyespor'a alınan 14 yaşındaki Hazel Berfu Kaya , ailesinin Kocaeli'ye gitmesine izin vermemesi nedeniyle turnuva hazırlıklarını Giresun'da devam ettiriyor. Erkek futbolcularla antrenmanlara çıkan orta saha oyuncusu Kaya, erkek oyunculara adeta taş çıkarıyor. Hazel Berfu milli formayı ise ilk olarak Türkiye Kız U15 Milli Takımının Azerbaycan'ı 4-2 yendiği maçta giydi.

Kaya , yaptığı açıklamada, futbolu çok sevdiğini ve küçük yaşta futbol oynamaya başladığını söyledi. Derince Belediyespor'a alınmadan önce mahalle aralarında top oynadığını belirten Kaya, "Giresunspor U14 Antrenörü Volkan Karaaslan ile tanıştım. Onunla uzun süre çalıştım. Geçtiğimiz yıl Gümüşhane Kız Futbol Köyü'ne gittim, orada kendi yeteneklerimi iyi ortaya koydum ve Derince Belediyespor'a seçildim. 2 Ekim'de de U15 Milli Takımında oynama şansına eriştim" dedi.

Türkiye Genç Kızlar Şampiyonası'nın Marmara elemelerinde Derince Belediyespor forması altında 8 gol atarak, grupta gol kralı olduğunu aktaran Kaya, "Milli takımda gol atamadım ancak yeniden çağrılırsam gol atacağıma inanıyorum. Her zaman daha çok çalışmam gerektiğinin farkındayım. Hiçbir zaman bu kadarı yeterli değil. Milli takıma gittiğim için gururluyum. Daha çok çalışıp daha iyi yerlere gelmem gerekiyor" ifadelerini kullandı. Birçok futbolcuya benzetildiğini ancak Ronaldinho hayranı olduğunu anlatan Kaya, onun gibi bir futbolcu olmak istediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Hem okumak hem de iyi bir futbolcu olmak istiyor

Hayalinin iyi bir takımda başarılı bir şekilde oynamak olduğunu belirten Kaya, "Kadın A Milli Futbol Takımına kadar yükselmek istiyorum. Futbolu çok seviyorum ama eğitimime de önem veriyorum. İyi bir futbolcu kadar okuyarak, iyi bir mesleğimin de olması arzusundayım. O yönde çalışıyorum" diye konuştu.

Erkeklerle günlük idmana çıkıyor

Giresunspor U14 Antrenörü Volkan Karaaslan ise eğitimini Giresun'da sürdürmesi nedeniyle Kaya'nın hem milli takım hem de Derince Belediyespor'un katılacağı turnuvalara hazırlanması için antrenmanlarını Giresunspor U14 erkek takımı ile sürdürdüğünü anlatarak, "Kaya'nın antrenmanlarını sürdürmesi için uygun bir kız takımı yok. O nedenle böyle bir çözüm ürettik. Erkek futbolcularımızla günlük idmana çıkıyor. Hem milli takım hem de kendi takımının maçları için hazırlanıyor" dedi.

Berfu Hazel Kaya ile 2010 yılındaki Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Futbol Teknik Eğitim Merkezleri'nde tanıştıklarını belirten Karaaslan, şöyle konuştu:

"Bir yıl boyunca düzenli antrenmanlar yaptık. 2012 yılında TFF Gümüşhane Kız Futbol Köyü'ne gönderdik. Orada yeteneklerini göstererek Derince Belediyespor tarafından transfer edildi. İlk lisansını da orada çıkardı. Marmara Bölgesi U13 müsabakalarında kendisini ispat ederek kız U15 aday kadrosuna çağrılarak milli oldu. Kendisi futbolu çok seviyor. Futbolun güzelliklerini ortaya koymak için mücadele ediyor."

Babası kızıyla gurur duyuyor

Hazel Berfu Kaya'nın babası Nurettin Kaya da kızıyla gurur duyduğunu dile getirerek, "Kızımın futbol oynadığını okulda fark ettik. Bizim teşvikimiz ve kendi çabaları ile buralara kadar geldi. Çabalarımızın sonucunu almaya başladık. Milli takıma kadar yükseldi. Onunla gurur duyuyoruz. Kızların futbola daha fazla eğilmeleri, futbol oynamalarını istiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!