Milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın köyünde bayram havası

Güncelleme Tarihi:

Milli güreşçi Hamza Yerlikayanın köyünde bayram havası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2006 10:46

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 96 kiloda altın madalya kazanarak, 8. kez Avrupa Şampiyonluğuna ulaşan Hamza Yerlikaya'nın memleketi Sivas'ın Demiryazı Köyü bayram yerine döndü.

Şampiyonadaki tüm maçlarında mükemmel bir performans sergileyen ve yaptığı 4 müsabakayı da 2-0'lık skorlarla kazanarak 8. kez Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşan Yerlikaya'nın memleketi Sivas'ın Demiryazı Köyü'nde bayram havası hakim.

Moskova'da başarılarına bir yenisini daha ekleyen Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Yerlikaya, Demiryazı Köyü'ndeki hemşehrilerine de sevinç yaşattı.

Yerlikaya'nın dayısı Mustafa Yerlikaya, Hamza'nın şampiyonada çok iyi maçlar çıkardığını ve rakiplerini eze eze yendiğini söyledi. Hamza'nın köyün gurur kaynağı olduğunu ifade eden Mustafa Yerlikaya, “Hamza hepimizin gururu oldu, bayrağımızı dalgalandırdı. Milli marşımızı Moskova'da okuttu” dedi.

Köy sakinlerinden Turan Uluçay ise “Hamza'nın kazanması için dualar okuduk. Hamza, Sivas'ı, Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etti” diye konuştu.

Hamza'nın en son 4 yıl önce köylerine geldiğini belirten Uluçay, Yerlikaya'yı köylerine beklediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!