Milli forma artık Nike’ın

Güncelleme Tarihi:

Milli forma artık Nike’ın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2003 01:55

Türk Milli Futbol Takımları'nın yeni forma, ayakkabı ve ekipman sponsoru Nike firması oldu. 23 yıldır Milli Takım'ın sponsorluğunu yapan Adidas'ı üç-dört aydır süren büyük rekabetin ardından geride bırakan Nike, Türk Milli Futbol Takımları'nın 9 yıllık sponsoru oldu. Türkiye'deki şirketinin yönlendirmesiyle, Nike'ın Milli Takım'a merkezden, yani ana şirketin sponsor olduğu belirtildi.

Futbol Federasyonu ile Nike arasında imzalanan sponsorluk anlaşması ve yeni formaların tanıtımıyla ilgili Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda dün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Federasyon yönetim kurulu üyeleri ve Nike Türkiye Genel Müdürü Zafer Parlar katıldı. Haluk Ulusoy, Türk futbolu adına son derece önemli bir gün yaşadıklarını ifade ederek, ‘‘Nike ile birlikte çalışacağımız dönem içinde futbolda yarattığımız ve tüm dünyanın kabul ettiği Türk Milli Takımı marka ve imajını, Nike'ın uluslararası tecrübelerini katarak elit marka olma yolunda ilerletmek için ortak çaba sarfedeceğiz’’ diye konuştu.

PARA TÜM TAKIMLAR İÇİN

Ulusoy, Nike'ın sponsorluk anlaşmasında ne kadar para ödeyeceğiyle ilgili soru karşısında rakam telaffuz etmekten kaçınırken, ‘‘Gelecek para yalnızca A Milli Futbol Takımı için değil, tüm milli takımlar için kullanılacak’’ demekle yetindi.

Nike ile 6 yılı kesin 3 yılı da opsiyonlu olmak üzere 9 yıllık anlaşma yaptıklarını vurgulayan Ulusoy, ‘‘Nike, milli takımlarımızın malzeme ihtiyaçlarının tamamını karşılayacak, ayrıca maddi olarak da katkıda bulunacak’’ dedi.

Nike Türkiye Genel Müdürü Zafer Parlar da, ‘‘Türk Milli Futbol Takımı'nın sponsoru olarak, en son teknolojiyle geliştirilmiş ürünlerimizi futbolcularımıza sunuyor olmak ve onlar aracılığıyla Türkiye başta olmak üzere, tüm dünyaya tanıtmaktan büyük gurur duyuyoruz’’ diye konuştu.

NİHAT VE HAKAN TANITTI

Nike'ın milli takımlar için ürettiği yeni formaları, milli futbolcular Nihat Kahveci ve Hakan Şükür tanıttı. Milli formalarla podyuma çıkan Hakan ve Nihat, yeni formaları beğendiklerini söyledi. Bu arada üretilen yeni formaların, oyuncuların performanslarını artırmak amacıyla geliştirildiği ve her türlü hava koşulunda vücut ısısını ayarlayan, yalnızca Nike'a özgü yeni ‘cool motion’ teknolojisini taşıdığı bildirildi.


8-0 yenilirken sadece biz vardık ama Federasyon bizi istemedi


ADİDAS Sportif Pazarlama Müdürü Rafet Bayraktar, 1980 yılından bu yana Milli Takım'ın sponsoru olduklarını belirterek, ‘‘Biz 23 yıldan bu yana Türk Milli Takımını destekliyoruz. 8-0'larda 5-0'larda takımın yanında sadece biz vardık’’ dedi.

3-4 aydır Milli Takım sponsorluğu için Nike firması ile yarış içinde olduklarını söyleyen Bayraktar, ‘‘Biz teklif sunduk ama Futbol Federasyonu kararını Nike'tan yana kullandı. Bize şu an sadece ‘Hayırlı olsun' demek düşüyor’’ dedi.

Bayraktar, kararda paradan çok Futbol Federasyonu’nun etkili olduğunu ifade ederek, ‘‘Federasyon kararını verdiği için bizim için yapacak bir şey kalmadı. Tabi onlar da haklı, işi ticaret olarak düşünüp alacakları paraya bakıyorlar. Ama biz pazarlık aşamasında olmadık’’ diye konuştu.

Adidas olarak 23 yıldır sponsoru oldukları Milli Takım'ı artık başka bir markanın desteklemesinden dolayı buruk olduklarını belirten Bayraktar ancak yapacak bir şeylerinin olmadığını bundan sonra başka sportif alanlarda desteklerinin süreceğini kaydetti.

Bayraktar, ‘‘Biz Adidas olarak her türlü spora destek veriyoruz. Bir kaç ay içinde yeni destek verdiğimiz alarnları açıklayacağız. Bunların içinde yine futbol olacak’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!