Milli atıcılar Mısır'da mahsur kaldı

Güncelleme Tarihi:

Milli atıcılar Mısırda mahsur kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 12:30

Özel bir turnuva için 28 Ocak Cuma günü Mısır'a giden ve yaşanan olaylar nedeniyle 3 gündür bu ülkede mahsur kalan Atıcılık Milli Takımı kafilesindekilerin aileleri, büyük bir heyecanla yakınlarının Türkiye'ye dönmesini bekliyor.

AKGÜL'DEN MUTLU HABER GELDİ

Trap dalında yarışmak için takımda yer alan Yavuz İlnam'ın ablası Elif İlnam'dan aldığı bilgiye göre, Türk kafilesini Kahire'ye götüren ve turnuvayı organize edecek olan tur şirketi, ekibe her türlü güvenceyi verdi. 9 sporcu ile 3 antrenörden oluşan 12 kişilik Türkiye Atıcılık Milli Takımı kafilesi Kahire Havaalanına iner inmez, organizatör şirket tarafından otele götürüldü. Fakat şirket, turnuvayı gerçekleştiremediği gibi, otelde mahsur kalan kafilenin Türkiye'ye dönüşü için, otel ile havaalanı arasındaki ulaşımı da sağlayamadı.

Kardeşiyle son olarak dün gece, kaldıkları otelin telefonundan irtibat kurabildiklerini ifade eden Elif İlnam, “Oldukça endişeliler ve korku içerisindeler. Güvenlik nedeniyle kafile toplu hareket ediyor. 12 kişi aynı odada bulunuyor. Tur şirketinin yetkilileri, Mısır'a turist vizesiyle gitmeleri nedeniyle Milli Takım kafilesine herhangi bir devlet güvencesi sağlanamadığını söylemişler.

Biz buradan Mısır'daki büyükelçiliğimizi aradık ve yardım istedik. Ancak, Mısır'da bulunan çok sayıda Türk'ün kendilerine sığındığını belirterek, bu konuda kendilerinin de arayış içinde olduklarını söylediler” diye konuştu.
Bu arada Atıcılık Milli Takımı kafilesinin beraberinde tabanca ve tüfeklerin de bulunmasının, durumu daha da zora soktuğu, otel ile havaalanı arasındaki ulaşımı sağlamak üzere bir araç bulunması ve gerekli güvenliğin sağlanması halinde, Milli Takım kafilesinin bugün 13.30'da uçakla Türkiye'ye dönmesinin beklendiği öğrenildi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, “Bu konuyla devletimiz ilgileniyor. Sadece sporcularımızı değil, Mısır'da bulunan tüm Türk vatandaşlarını sağsalim yurda getirmek için gayret sarf ediliyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!