Milli amigodan son elveda

Güncelleme Tarihi:

Milli amigodan son elveda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2011 00:00

Milli takımları ve yurt ve yurt dışında ülkemizi temsil eden kulüp takımlarına 40 yıl boyunca 40 ülkede destek veren Milli Amigo Birol Ertan, 15 Aralık Perşembe günü yapacağı jübile ile amigoluğa veda edecek.

Haberin Devamı

Hayatı, sırtındaki ay - yıldızlı forması ve elindeki Türk Bayrağı ile spor sahalarında milli takımlara ve ülkemizi yurt dışı ve yurt içinde temsil eden kulüplerimize verdiği manevi destek ile geçti. 40 yılda dünyanın 40 ülkesinde uluslararası başarı kovalayan herkesin yanında oldu. Avrupa'yı kendine komşu kapısı yapan vefakar milli amigo Birol, "Artık veda zamanı geldi" diyerek hayatını adadığı bu uğraşına perşembe günü son verecek.

Bu kararı almakta bir hayli zorlandığını belirten Milli Amigo Birol Ertan, Türk sporunun kilometre taşlarını sporcularımız ve takımlarımız ile birlikte yaşadım. Onlara destek vermek ve tribünlerin coşkusuna coşku katmak için uğraştım. Yaptığım bu işte yurtdışında gurbetçilerimizden büyük destek gördüm. Onların gösterdiği sevgi, benim için itici güç oldu. Bu da benim ay-yıldıza hizmet şevkimi inanılmaz artırdı" dedi.

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri'nin milli amigo olması nedeniyle kendisine ömürboyu vize verdiğine dikkat çeken milli amigo, "Bazı ülkelerde benim yaptığım işi çok önemsiyorlar. Biz de ise küçümseyenler oluyor. Ancak ben kimseye kırılmadan yoluma devam ettim. Ülkeme ve bayrağımıza desteğim yaşadığım sürece devam edecek" ifadesini kullandı. Birol Ertan, 15 Aralık Perşembe günü saat 14.00'te eski Ali Sami Yen Stadı yanındaki kat otoparkının 6. katında yapacağı jübilesine basın mensuplarının yanı sıra tüm sporseverleri de davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!